Toim. huom.

Katsotaan peiliin

Kahden vuoden aikana Helsingin poliisin tietoon on tullut lähes 200 tapausta, jossa alaikäinen on harrastanut seksiä aikuisen kanssa maksua vastaan. Kun Helsingissä asuu kymmenes väestöstä, voi koko maassa puhua jo 1000 tapauksesta vuodessa. Toki pitää huomioida, että suurkaupungeissa ongelmailmiöitä esiintyy enemmän ja kaikki tapaukset eivät tule poliisin tietoon.

Poliisin ja väestöliiton mukaan ongelma kasvaa, prostituutiotutkijan mukaan siinä ei ole mitään uutta. Legendan mukaan Pretty Woman aiheutti vuonna 1990 USA:ssa teinien ”joukkopaon” kaduille. Siis myymään itseään, kunnes rikas prinssi tulisi.

Oli miten oli. Teinien moralisointia on vältettävä. 15-vuotiaan tytön mielestä voi olla tunnetasolla ihan sama, harrastaako hän seksiä ysiluokan Jimin kanssa kaljapöhnässä ja katuu tekoaan myöhemmin, kun Jimi ei edes moikkaa vai se, että aikuinen mies kehuu ja seksistä saa korvauksen. On selvää keiden rakentaman yhteiskunnan arvomaailman teini on omaksunut, kun hinku saada uudet farkut on niin kova, että asettaa itsensä vaaralle alttiiksi.

Toimittaja Juha Matias Lehtonen tekeytyi teinitytöksi ja selvitti miten se käy.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi