Toim. huom.

Hyvä Tero,

Tero Pitkämäki.

Ennen Pekingin olympialaisia olit kirjoittanut nimesi Saksan Amnestyn ja saksalaisen Sports for peace -järjestön vetoomukseen. Adressissa toivottiin Kiinan presidentin pyrkivän rauhanomaiseen ratkaisuun Tiibetissä sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia. Adressin allekirjoittivat muun muassa kiekonheiton kaksinkertainen olympiavoittaja ja pituushypyn maailmanmestari. Sinä halusit kuitenkin nimesi pois listalta, mikä on minusta vähän sama kuin poistaisi nimensä adressista, jossa toivotaan maailmanrauhaa.

“Tero sanoi jo keväällä, että hän urheilee, ei politikoi, eikä ota kantaa Tiibetin tapahtumiin”, totesi valmentajasi Aamulehdessä kohun jälkeen. En ole varma, onko lausuntosi munaton, moraaliton vai tyhmä.

Ehdotan, ettet enää hae yhteiskunnan tukea urheilullesi. Sillä jos ihmisoikeudet ovat politiikkaa, urheilurahoitus on politikointia.

Rukoilit Jumalalta voimia keihäsfinaaliin (IL 22.8.2008). Kävi mielessä monta muuta paikkaa, jossa voimia oltaisiin oikeasti tarvittu.

2 kommenttia

jumalaa ei ole

5.9.2008 12:53

THOR vastasi rukoukseen paremmin ja antoi voimansa viikingille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tintti tiibetissa

15.9.2008 16:18

Nakojaan City-lehtikin jaksaa viela vouhottaa Tiibetista. Tiibetissa ei sodita nyt, eika ole sodittu pitkaan aikaan. Tiibetti on aina tavalla tai toisella kuulunut Kiinaan, eika se ole koskaan ollut varsinaisesti itsenainen. Tavalliset tiibettilaiset (maanviljelijat ym. buddhalaiseliitin ulkopuoliset) edelleenkin muistavat kauhulla laamojen hirmuhallintoa, ja ovat hyvin tyytyvaisia kansantasavallan heille suomasta vapaudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi