Toim. huom.

Gourmet saapui kaupunkiin

Ravintola Chez Dominiquelle syttyi toinen Michelinin tähti. Se on suomalaisen keittotaidon historiaa. Myös G.W. Sundmans (yksi tähti), Le Petite Maison ja Safka (Bib Gourmand -tunnustus) saivat maininnan hyvän ruuan raamattuun. Paikoista vain yksi, G.W. Sundmans, kuuluu suurempaan ketjuun.

Yhä useammin ensiluokkaisen keittiöosaamisen takana on nippu kunnianhimoisia nuoria kolmikymppisiä, jotka eivät tee töitä sikariportaalle, vaan nuorelle elämyshakuiselle kuluttajajoukolle, joka on valmis silloin tällöin sijoittamaan suhteettoman suuren osan varoistaan ensiluokkaiseen ruokaan, juomaan ja palveluun. Näille asiakkaille makumatka on osa yleissivistystä ja elämys, ei pelkkä ravintolakulu.

Chez Dominiquen keittiömestari Hans Välimäen mukaan vanhat herrat ovat itseasiassa huonoja asiakkaita.

”Eivät jaksa syödä, eivät juuri juodakaan”, hän sanoo.

Harmaiden panttereiden intohimo on kateissa, koska kupu on jo täysi.

Ei ole perusteetonta väittää, että moni perinteisempi ravintola voi menettää momentuminsa, jos ne eivät kyllin ajoissa havahdu puhuttelemaan ja palvelemaan nuoria aikuisia.

Sikariporras ei elä ikuisesti.

1 kommentti

Myllyttäjä

8.4.2003 09:10

Hienoa Hans! Stadissa on uusi kattaus, totta tosiaan. Ja älkää perkele ylpistykö.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi