Tutustu vedenalaiseen maailmaan Google Mapsin välityksellä

Googlen kartat ovat tulossa myös iPhone-sovellukseen.

Great Barrier Reefillä polskuttelee kilpikonna.
Great Barrier Reefillä polskuttelee kilpikonna.

Google kehittää karttapalvelujaan kovalla tahdilla. Yhtiön kunnianhimoisena tarkoituksena on kartoittaa ensin koko planeetta, sitten universumi.

Tuoreimmassa päivityksessään Google Maps päästää käyttäjät tutustumaan muutamiin maailman mielenkiintoisimpiin vedenalaisiin kohteisiin, kuten Australian Great Barrier Reefiin ja Hawaijin sekä Filippiinien vesistöihin. Viis uima- tai sukellustaidoista, nyt jokainen voi muuntautua köyhän miehen Jacques Cousteauksi omalla näyttöpäätteellään.

Google Maps kartoittaa nykyisin myös Mars-planeettaa. Yhdessä NASA:n tutkijoiden kanssa rakennettu palvelu tarjoaa pilkahduksen punaisen planeetan pinnalle. Myös kuun pinnalle pääsee tutkailemaan, esimerkiksi Apollo-avaruussukkuloiden laskeutumispaikkoja.

Viime vuoden lopulla Google Maps siirtyi ensimmäistä kertaa myös sisätiloihin. Esimerkiksi lentokentillä ja isoissa ostoskeskuksissa tarvitaan reittiohjeita vielä sisäänpääsyn jälkeen.

iPhone-sovellus tulossa

Iso osa Applen faneista on varmasti odotellut, milloin Google Maps tekee sovelluksen iPhonelle. Tällainen on tulossa, mutta New York Timesin mukaan sitä saadaan odotella vielä ainakin muutama kuukausi.

Google on rakentanut omaa iPhone-sovellustaan kaikessa rauhassa, sillä yhtiössä luotettiin siihen, että Apple pitäytyy vanhassa karttasovelluksessa, jonka kartat Google tarjosi. Yllättäen Apple julkaisikin oman karttasovelluksen osana uutta iOS 6.0-käyttöjärjestelmäänsä. Uusi Applen karttapalvelu on saanut osakseen paljon kritiikkiä, muun muassa epätarkkuuksista osoitteissa ja muista virheistä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi