Ulan Bator tanssii ja soi

City matkailee: yökerhokierroksella Ulan Batorissa

Toimittajamme raportoi Ulan Batorista: 400 diskoa!
Toimittajamme raportoi Ulan Batorista: 400 diskoa!
Mikä on maailman viilein bilekaupunki: Barcelona, Berliini, Lontoo, Tokio vai New York?

Oikea vastaus on Mongolian pääkaupunki Ulan Bator - ainakin pakkasasteilla ja baarien määrällä mitattuna.

1 500 metrin korkeudella, keskellä loputonta ylänköerämaata pakkanen paukuttelee talvisin kaduilla kolmenkymmenen asteen voimalla, ja baareja sekä yökerhoja on kaupungissa väkilukuun nähden eniten maailmassa. Yksistään discoja on 900 000 asukkaan kaupungissa 400. Ja sen huomaa: kun iltasella ottaa taksin keskustan halki, säkenöivät baarien ja discojen valomainokset joka puolella.

Muuten Ulan Bator tuo suurkaupunkia enemmän mieleen kasvuhormonia syöneen lähiön. Kaupunki koostuu viivasuorasta pääkadusta, sen ympärille rakennetuista neukkukerrostaloista, muutamasta lamalaistemppelistä ja perinteisistä, jurteiksi kutsutuista pyöreistä paimentolaisteltoista. Myös keskusaukio on jättimäinen - kesäisin siellä laiduntaa parlamenttitalon edessä kaupunkilaisten karjaa.

Lisänsä iltaelämään tuo Tsingis kaanin jälkeläisten seksin iloissa osoittama suorasukaisuus. Muutaman minuutin tuttavuuden jälkeen miehet kutsuvat eksoottisia ulkomaalaisnaisia mukaansa Gobin autiomaahan ratsastamaan ja naiset vuorostaan kysyvät kangertelevalla englannillaan: "Are you married?" Ja jos vastaus on kieltävä, seuraa sitä hetken kuluttua kauniilla hymyllä terästetty jatkokysymys: "Do you have a girlfriend - here?"

Parin drinkin jälkeen vähätkin sanat unohtuvat ja ruumiin kieli alkaa puhua.

Häpeilemättömyys on helppo ymmärtää, sillä edelleen iso osa 2,3 miljoonaisesta kansasta asuu jurtissa, joissa yksityisyys on huono vitsi. Ulan Batorin asukkaista telttakansaa on neljännes.

Moskovalaisen mongoliantutkijan kertoman mukaan kaupungista pitäisi löytyä myös Naked-baari, jossa asiakkaat juhlivat alasti.

Junamatka Moskovasta Ulan Batoriin kestää neljä päivää. Edullisimmat junaliput myy Rentline. Kätevimmin paikalle pääsee Moskovasta reittilennolla. Lisätiedot: Suomi-Mongolia seura.

1 kommentti

Mahna

28.1.2002 06:54

Eipä ollut kummoisen kattava juttu. Kun nyt kuitenkin olen UB:ssa aikani hengannut, niin olisipa ollut plussaa kuulla jotain spesifimpää Ulan Batorin baarielämästä. -98 sieltä joutui kaivamaan baaritkin kiven alta, nykyään tuntevat jo sentään valomainokset ja latinalaisperäiset aakkoset mainoskylteissä. UB:iin matkaaville voin itse suositella lähinnä Milli´s Cafe:ta, joka on erään afrikkalaisnaisen pitämä päiväsaikaan auki oleva ulkomaalaisten tapaamispaikka - sieltä voi kysellä porukalta lisää iltaelämästä. Ainakin vielä reilu vuosi sitten UB:n discoissa soitettiin vielä estotta Michael Jacksonia, NKOTB:a ja Backstreet Boysia, jotkut paikat tunsivat jo trancen ja goan. Tasosta voidaan keskustella.

Ylipäätään jutun Mongolian tuntemus ei vaikuttanut turhan huimalta. Eksoottinenhan se kaupunki on, ei siitä mihinkään pääse, mutta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi