Ulkomaat Suomelle

On löydettävä keino, jolla ulkomaalaisista saadaan tehtyä suomalaisia.

Kirjoittaja kuuluu kirkkoon hiljaisuuden aikaan (22–07).
Kirjoittaja kuuluu kirkkoon hiljaisuuden aikaan (22–07).

Vuorineuvosten kanssa tuli hirsisaunassa puheeksi, että työntekijöiden tuottavuutta pitää parantaa tai muuten vaimon kakkoshuvilan henkilökunta on lomautettava talveksi. Tehostamistoimia vaikeuttaa se, että suomalaiset ovat järjestään uppiniskaisia vikuripäitä. Tarvitsemme lisää osaavia kansalaisia, mutta niitä löytyisi eniten ulkomailta. Maallamme on kuitenkin nykyään niin huono maine, ettei kukaan täysjärkinen halua muuttaa tänne.

On siis löydettävä keino, jolla ulkomaalaisista saadaan tehtyä suomalaisia. Olen keskustellut asiasta osaavien kirurgien kanssa, mutta nykyteknologialla komplikaatioiden vaara on liian suuri.

Joudumme siis tyytymään toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon. Lähetämme suomalaiset ulkomaille ja sitten kutsumme heidät takaisin. Näin syntyneet uussuomalaiset osaavat jo valmiiksi kieltä ja heidät olisi helppo kotouttaa.

Ongelmiakin suunnitelmassa on. Ensinnäkin joutuisimme huolehtimaan ulkomailla asuvien suomalaisten sosiaaliturvasta, ja vaikka yhteisöveroprosentti on jo aivan kohtuuton, valtiovalta kurottaisi taatusti ensimmäisenä yksityisyrittäjän kukkaroon. Sitä en voi hyväksyä.

Toisekseen on kiistämättä niin, että suomalaiset eivät välitä yksityiskohdista. Heille kelpaa keittiöremonttia suunnitellessa mikä tahansa pistorasia, vaikka lapsikin ymmärtää, että Berker 1930 -sarjan ja Enston Jussi -rasian välillä on mittaamaton ero.

Oppiiko suomalainen ulkomailla arvostamaan kunnollista pistorasiaa? Epäilen.

On siis toimittava seuraavasti. Samalla kun lähetämme suomalaisia ulkomaille, ryhdymme valmistamaan lisää suomalaisia maamme rajojen ulkopuolella.

Heidän integroitumisensa sujuu kivuttomasti, koska entiset suomalaiset on lähetetty ulkomaille opiskelemaan suomalaisena olemista.

Saamme siis samalla kertaa sekä uusia suomalaisia että vanhoja uussuomalaisia. Kansakuntamme iskulauseeksi tulee "Suomi suomalaisille, jotka ovat olleet ulkomaalaisia, mutta vain oltuaan sitä ennen suomalaisia".

Nykyhallitus tuskin on tarpeeksi rohkea toteuttamaan visionääristä suunnitelmaani, mutta kenties presidentti Niinistö osoittautuu toiminnan mieheksi.

Suomalaiset pysyvät suomalaisina ja ulkomaalaisten määrä vähenee. Tämä on kaikille kiistaton voitto.

3 kommenttia

zzapp

11.1.2012 12:28

Otsikossa vaaditaan assimilaatiota, mamujen sulautumista olemassaolevaan vastaanottavaan yhteiskuntaan, ilman että yhteiskunnan, esim siinä vallitsevien asenteiden, tulisi sopeutua. Olikohan tämä 50-lukulainen kannanotto nyt ihan loppuun asti mietitty ja edustaako se lehden, sen kustantajan Jantonin tai koko Sanoma-konsernin kantaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ahahaah

11.1.2012 12:32

Niin toivon, että kommenttisi oli trollausta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Trolliko

17.1.2012 13:50

Mitenköhän Sanoma-konserni liittyy aiheeseen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi