Underground Berlin

Tervetuloa homojen tangoiltaan ja vallattuun taloon. Jätä alusvaatteet kotiin.

Heidi Pulkkinen elää Berliinissä latexvaatteilla.
Heidi Pulkkinen elää Berliinissä latexvaatteilla.
Berliinin maine liberaalina ja vaihtoehtoisena kaupunkina ei ole vain jäänne Saksojen yhdistymistä edeltävältä ajalta”, omaa Savage Wear -latexvaatemallistoa suunnitteleva ja valmistava Heidi Pulkkinen kertoo ja jatkaa: “Eläminen täällä on edullista, ja siksi tänne hakeutuu yhä kaikenlaisia elämäntaiteilijoita.”

Berliinissä lyövätkin sulassa sovussa kättä etniset vähemmistöt, autojen tuulilaseja pesevät punkit ja valkokaulusväestö joille kaikille on yhteistä elämästä nauttiminen – kukin tyylillään.

Hyvää yötä

Mutta lähdetään matkaan. Ensin Kreutzbergiin. Paikalliseen Kallioon.

Wild at Heart -baarissa (Wienerstrasse 20), saattaa törmätä Suicide Girlseihin molemmin puolin baaritiskiä. Räkäisempää meininkiä löytyy Trinkteufelista (Naunynstrasse 60), jossa hyvällä tuurilla saattaa päästä osallistumaan perinteiseen baaritappeluun. Kaukana näistä ei ole myöskään legendaarinen SO 36 (Oranienstrasse 190), jonka ohjelmistosta saattaa löytyä kaikkea räkäisten punk-keikkojen ja homojen tangoiltojen väliltä.

Tommyhaus (Wilhelmstrasse 9) on yksi vanhimmista vallatuista taloista, jonka valtaus on kestänyt kunnioitettavat 34 vuotta! Luonnollisesti täältä löytyy baari kuten myös Köpistä (Köpenickerstrasse 137), jossa baareja on kolme.

Keskustan Mitten lukuisten ravintoloiden ja baarien joukosta suosituimpia on White Trash Fast Food (Schönhauserallee 6) mutta mikäli reipas rockin rytke tuntuu liian pirteältä, paras siirtyä viereiseen Horror Rock -baariin Last Cathedraliin (Schönhauserallee), jonka synkistelyfiilikset sammuttavat sen viimeisenkin toivon liekin. Kuun ja strobojen valo heijastuu hienosti kumista eikä teknon, seksin ja perversioiden kotisatamaan Kit Kat Clubiin (Bessemerstrasse 2) kannata yrittää hip hop -vetimissä. Pukeudu siis kinkysti ja jätä alusvaatteet kotiin! Hienostuneempaa pervoilua hakevat suuntaavat Darkside-klubiin (Nostitzstrasse 30).

Absintti on kaikkien dekadenttien juoma ja laadukas Absinth Depot (Weinmeisterstrasse 4) on auki päivittäin sunnuntaita lukuun ottamatta aina puoleen yöhön asti. Eikä yrttipullollista tarvitse ostaa sokkona, vaan juomia on mahdollisuus maistella ennen oikeaa valintaa.

Nahkaa ja latexia

Lähellä kuuluisaa Zoo-asemaa sijaitseva nahka- ja latex-asuja myyvä hautnah (Uhlandstrasse 170) ei ole vain vaateliike vaan myös viinikellari. Täällä voit nauttia vaikkapa pullollisen Marquis de Sade -samppanjaa. Bukeen levitessä nieluun voi samalla tutustua uusimpiin käsityöelokuviin.

Yksilöllisempiä alusvaatteita hakevat voivat suunnata askeleensa Mittessä sijaitsevaan TO.mTO-liikkeeseen (Torstrasse 22), joka on erikoistunut viekoitteleviin korsetteihin. Myös miehet ostavat näitä itselleen, tsekkaa vaikka liikkeen cocktail-korsettitilaisuudet Friedrichshainin bilekadulla sijaitsevassa viehättävän tyylikkäässä Rote Logessa (Simon-Dach-Strasse 22).

Maan alla aikuisten oikeesti

Matkalla nakuja, provosoivasti kuvattuja misuja esittelevään Helmut Newtonin galleriaan (Jebensstrasse 2) voi törmätä kaksimetriseen, partansa ajamatta jättäneeseen transvestiittiin, sillä galleria sijaitsee Zoo-aseman vieressä.

Luonnollisesti pakollisiin nähtävyyksiin lukeutuu Itä-Saksan aikana kansalaisia pelossa pitänyt Stasi. Stasia onkin yllin kyllin: museo, päämaja ja vankila (Mauerstrasse 38, Ruschestrasse 103, Genslerstrasse 66). Näiden kiertelyssä menee päivä, kuten myös hyvä mieli.

Luonnollisesti undergroundia hakevien pitää myös suunnata maan alle. Berliner Unterwelten (www.berliner-unterwelten.de) järjestää opastettuja kierroksia niin toisen maailmansodan ja kylmän sodan aikaisiin bunkkereihin kuin muihinkin pimeisiin paikkoihin.

3 kommenttia

SeppoRRR

23.11.2006 22:57

No olipa tyhjentävä luettelo... Olisin kaivannut hieman elämyksellisempää juttua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DiDiDee

24.11.2006 12:29

Hei, maan alta unohtui Berliinin metro, jossa ohjelmaa riittää instant-taitelijaesityksistä siviilivaatteisiin (mm. viimeisen päälle oleviin hopparivaatteisiin) kätkeytyneisiin lipuntarkastajiin asti. Kiva maanalusvaatekauppa on myös Plaste und Elaste Kreuzbergin kaupunginosassa: goottia, lateksia ja erinomainen sovituspalvelu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kiippa

27.11.2006 17:00

Jep, metrossa tapahtuu. Mm. viime heinäkuussa siellä järjestettiin Underground Catwalk (www.underground-catwalk.com) missä oli myös esillä Heidin (www.savage-wear.com) vaatteita. Tulevana viikonloppuna Berliinissä myös Boheme Noir III (www.boheme-noir.de) missä ensiesiintymisen suorittaa Vicious Girls (http://myspace.com/theviciousgirls) jonka perustajiin Heidi myös kuuluu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi