Underground-tour 2007: Helsinki

Ville Valon duunipaikka

Helsinki

HIMin Ville; seksisymboli ja seksilelujen asiantuntija.
HIMin Ville; seksisymboli ja seksilelujen asiantuntija.

Graffitien hall of fame

Pasilan aseman tavararatapihalle tehtiin ensimmäiset graffitit jo vuonna 1988. 1990-luvun puolivälissä “galleriassa” suoritettiin mittava hiekkapuhallusoperaatio, ja moni suurtyö jäi unholaan. Mutta kävelyretki raiteita pitkin osoittaa, että Vallilaan ulottuvan “denatunnelin” kuhmuiset seinät ovat hädin tuskin kosketuskuivia.

Pasilan Galleria, Pasilan aseman tavararatapiha

Eläimelliset telineet

Virastopäällikkö Arto Antman vieraili Rakennusviraston käsityöpajalla pari vuotta sitten ja shoppasi muurahaispolkupyörätelineitä kaupungin henkilöstökeskukselle. Antmanin mukaan hänen nimensä alkutavun kytköstä muurahaisiin ei ole sitovasti todistettu.

Kaupungin henkilöstökeskus Ensi linja 1

Valon kesätyöpaikka

Ville Valo oli isänsä Kari Valon yrityksessä kesäapulaisena 1990-luvun puolivälissä mittailemassa dildoja. Työhön kuului myös paristojen asentamista ja laitteiden tuoteselosteiden lukua. Tuntipalkka oli 25 markkaa. Viime vuonna Ville lahjoitti isälleen lahjaksi bändinsä logon, joka on kaupan ikkunassa.

Aikuisten Lelukauppa, Viides linja 7

Taivaallinen pano

Ilmatorjuntatykki Bofors 76 on edelleen stondiksessa, kuten 1944, jolloin seurassa oli viisi muutakin tykkiä. Nyt näiden jalansijat muodostavat olkapäähän ulottuvia loosheja, joihin harvoin on jonoa. Seksi betonilla voi olla raapivaa, mutta Helsingin korkeimmalta kohdalta on oivat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan.

Taivaskallio, Pekka Jokipaltion tie

Seksikulissi nro 1

Miehen työ, Levottomat 3, Vares-leffan loppukohtaus. Vuonna 1936 toimintansa aloittaneen Hostelli Mekan huoneessa numero 310 on kuvattu jos jonkinmoista panokohtausta. 30 huoneesta myös nro 305 on TV:stä tuttu. 60-luvun tapetit ja jalkalamppu ovat tallella, ja se Raamattu pöydällä. Jep, Husky Rescuen Caravan-video on kuvattu täällä.

Hostel Mekka, Vuorikatu 8. Petipaikka 27 e.

Rock-kirkko

Töölön kirkon kellotorni vuonna 1995. Kingston Wall -yhtyeen dynamo Petri Walli, 26, haluaa päättää päivänsä. Hän hyppää tornista ja menehtyy kirkon pääovien eteen. Töölön kirkolla on takanaan myös iloista rock-historiaa. Hanoi Rocksin esiaste harjoitteli Töölön kirkon treenikämpäksi muutetussa pesutuvassa vuonna 1976.

Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4

Karalahden kantakuppila

Jukeboxista kantautuu Peer Gyntin “Back seat of a Trans Am”. Onko Jereä näkynyt? Aina kun Karalahti ei ilmestynyt HIFK:n harjoituksiin, hänet tavattiin kotikulmillaan Krouvissa. Vielä jokin aika sitten Jere istui mieluiten Pamelassa (Nykyään Nuori Messipoika).

Tapulin Krouvi, Palopellonkuja 5

Sankarihakkerin alkupiste

21-vuotias Linus Torvalds lähetti Pietarinkatu 2:sta 25.8.1991 internetiin ilmoituksen, jossa hän kertoi käyttöjärjestelmästään: “Just a hobby, It won´t be big and professional.” Loppu on Linux-historiaa. Rapun ulko-ovelta katsottuna Torvaldsin huoneen ikkuna oli katutasossa toinen oikealla vuoteen 1997 asti.

Pietarinkatu 2 a

Tämä on Helsinki

  • Halvin olut 2 e (0,5 l), Roskapankki
  • Ravintolat 855
  • Heinäkuun lämpötila ylin 29,2, alin 12
  • Grillierikoisuus Harrin Nakin Pippuripihvihampurilainen. Sisällä kokolihapihvi ja kastikkeita saa maistaa. Hinta 6,50 e. Myös A Book About Helsinki -kaupunkioppaan suosittelema.

Kunnollisuusindeksi

  • Pahoinpitelyt: 4 372
  • Huumausainerikokset: 2 606
  • Rattijuopumukset: 2 691
  • Tv-luvat: 207 231
  • (kotitalouksia 293 880)

3 kommenttia

LHU

29.7.2007 14:01

Helsingin korkein paikka ei muuten ole Käpylän taivaskallio vaan Malminkartanon täyttömäki (~90m). Korkein luonnollinen kohta Helsingistä löytyy Kivikon ulkoilupuistosta Lahden- ja Porvoon moottoriteiden risteyksen läheisyydestä (62m), Vuosaaren kaatopaikan päälle rakennettu mäki on 60m ja korkeimmalla asutaan Jakomäessä (59,5m). Taivaskallio on reilu 50m, kaukana siis korkeimmasta kohdasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anssi Viskari

8.8.2007 15:57

Helsinki on ihan kiva paikka vierailla silloin tällöin, mutta asumaan en kyllä sinne muuttaisi. Minun suosikkejani Helsingissä on Katajanokan vierasvenelaituri (veneillä bilettämässä) ja sEXHIBITION messut (yleensä olen siellä työn merkeissä).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joopajooo

13.9.2007 12:33

ketäpä nuo muutaman metrin korkeuserot mahtaa kiinnostaa? samaa lättänää paskaa tää koko suomi valitettavasti on

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi