Underground-tour 2007: Oulu

Mars rallimarketeista tyhjälle haudalle!

Lissujen Pissikset-biisi soi karvanoppa-autoissa.
Lissujen Pissikset-biisi soi karvanoppa-autoissa.

Tyhjä hauta

Muistatko arkun, joka haudattiin Sentencedin videossa Everfrost? Viimeinen leposija sijaitsi Heinäpään edesmenneen laskettelukeskuksen laella ja hautajaismenot olivat juhlavat. HC-fanit pyhiinvaeltavat keskustan kupeessa sijaitsevalle nyppylälle jopa ulkomailta. Paikalta on löytynyt kukkia ja omatekoisia hautakiviä. Vertauskuvallinen vainaja ei kuitenkaan lepää täällä, vaan lasivitriinissä PSK-kaupunni-baarin lattian alla l.

Heinäpään laskettelukeskus, Isokatu 99

Rallimarketit

Raksilan Prisman, City- ja Euromarketin parkkipaikka muuttuu keskiviikkoisin ja viikonloppuiltoisin amisautoilukulttuurin tyyssijaksi. Autoja on parhaimmillaan satoja, toiminta ympärivuotista ja parhaiten menestyneiden tallien top-kolmoseen yltävät BMW, Nissan Sunny ja Isin auto. P-rallikansan tämän vuoden kesäralliksi on veikkailtu Lissujen Pissiksiä, jonka on tuunannut kokoon oululainen S. Koski.

Raksilan marketit, Tehtaankatu 1-5

Missä on Eddie?

Iron Maidenin Suomen debyytti tapahtui Oulun Kuusrockissa kesällä 1979. Keikka oli peruuntua, kun starat huomasivat, että elintärkeä Eddie-taustalakana oli unohtunut Lontooseen. Rautakaupasta haettiin maalit sekä valtava lastulevy, johon roudarit taiteilivat taustakuvan Eddiestä. Kuusisaaren Paviljonkiin säilötty jättimäinen lastulevy katosi myöhemmin mystisesti. Yhden teorian mukaan lastulevy on käytetty Paviljongin seinäremonttiin. Ei muuta kuin seiniä repimään.

Paviljonki, Kuusisaari

Hyvä, parempi, paska

Paska Kaupunni -graffiti ilmestyi Valkealinnan talon seinään Kauko Röyhkän samannimisen kappaleen innoittamana 80-luvun puolivälissä. Graffiti on jo antanut nimen kulttuuriyhdistykselle sekä PSK-Kaupunni-baarille.

”Uusi teksti ilmestyy puhdistusyritysten jälkeen yleensä viikossa”, toteaa isännöitsijä.

Bar & Café PSK-Kaupunni, Uusikatu 24

Pyrodrinkki

Café Kuluman Rammstein-drinkissä käytetään saksalaisbändiä kunnioittaen pyrotekniikkaa. Drinkki sytytetään absintilla, jonka jälkeen liekin yläpuolelle sirotellaan kanelia, joka leimahtaa puhaltamalla. Makeus syntyy Cointreausta, mansikoista, vadelmasiirapista ja karpalomehusta. Vaarallisen työn lisää ei tipu, vaikka kuuden euron drinkkejä menee 40 illassa.

Café Kuluma, Kauppurienkatu 5

Kyyhkyläiset huomio!

Pikisaarella on pitkät perinteet kaupungin halutuimpana kutupaikkana. Korkeasaaren pieneltä, ilta-auringon puoleiselta hiekkarannalta on tavattu joskus jopa kutujonoa. Rantaa suosivat kiinnijäämisen riskistä innostuneet ulkoilmaseksin ystävät. Näköetäisyydellä kulkee kuntopolku, alueella liikkuu myös lintubongareita. Miksiköhän?

Korkeasaaren Uimaranta, Pikisaari

Koiranmakkara nro 1

Atrian entiseen tehdashalliin rakennetusta Club Teatriasta riittää kerrottavaa. Kevään Kärppä-juhlissa sinne hävisi Kanada-maljan täyshopeinen jääkiekkoilijapoika. Mutta tiesitkö, että Teatrian kellarissa on vuonna 1972 Lihakunnan toiminnan aikana kehitetty Suomen ensimmäinen koiranmakkara?

”Mustin Murkinasta tuli heti nuotiohitti kaupungin pussikaljapiireissä”, muistelee tuotteen isä Pekka Kaarte.

Club Teatria, Härkätie 1

Tämä on Oulu

  • Halvin olut  4,5 e (0,6 l), Winger
  • Ravintolat  135
  • Heinäkuun lämpötila  ylin 29, alin 6
  • Grillierikoisuus   Piccolon pienet suuret makkaraperunat. Lenkkikuutioita, ranskalaiset, kurkkusalaatti, majoneesi, sinappi ja ketsuppi. 3,50 e.

Kunnollisuusindeksi

  • Pahoinpitelyt: 883
  • Huumerikokset: 357
  • Rattijuopumukset: 607
  • TV-luvat : 46 124
  • (kotitalouksia 64 445)

2 kommenttia

"juoppo"

21.7.2007 20:57

Jos litrahinnoin lasketaan niin Snooker Timessa on halvin olut 3,5 euroa (0,5l).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anssi Viskari

8.8.2007 15:40

Oulun vierailuni rajoittuvat kahteen Erotiikkamessu ja muutamaan ravintola esiintymiskeikkaan, mutta niiden perusteella Oulu on hauska paikka ja siellä asuu paljon kiimaisia naisia :-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi