Unohda virallinen

Saariahon kolumni

Turisteja tulvillaan on taas Helsinki. Kuinka moneen japanilaiseen lomavideoon tässä on jo ehtinytkään esiintymään. Hei! Hei! Ja terveisiä vaan sinne Shibuyaan täältä Pohjolan valkeasta kaupungista.

Sibelius-monumentti vasemmalla! Temppeliaukion kirkko suoraan edessänne! Suomenlinna, olemme kohta perillä! Finlandia-talo oikealla! Empire-keskusta, olet siinä juuri nyt. Ja siinä se virallinen turistien Helsinki sitten onkin.

Kirkkoja ja pystejä on kaikilla. Monilla vielä paljon hienompia kuin meillä. Eikö kaupungin olisi jo korkea aika alkaa ohjata turisteja ihan muihin paikkoihin, todella ainutlaatuisten Helsinki-kokemusten äärelle.

Jospa sen Snellmanin kahvikojun iänikuisen lihapiirakan sijaan turisti nauttisikin tuplaporilaisen kaikilla herkuilla yön pikkutunteina Tuomas-grillillä?

Jospa Kappelin terassilla istuskelun sijaan turisti ryntäisi lauantaina kymmenisen minuuttia ennen sulkemisaikaa mihin tahansa Alepaan hankkimaan itselleen ja seurueelleen pussikaljaa?

Jospa turistille suositeltaisiin kertakäyttögrillin pikaista hankkimista lähimmältä huoltoasemalta pussikaljaa täydentämään ja opin hakemista jaloon grillaamisen taitoon pallogrillauksen maailmanmestaruuskisoista?

Jospa turistille ei vaan kerrottaisi Suomen metsistä, vaan hän saisi selkeät ohjeet, kuinka kokea todellinen Blair Witch Project muutaman minuutin raitiovaunumatkan päässä keskustasta Laakson sairaalaan takana?

Jospa turisti houkuteltaisiin jalkapallolla katsomaan potkupalloa kansalliseen potkupallopyhättöön, nauttimaan pysähtyneestä ja seesteisestä tunnelmasta?

Jospa turisti ei töllistelisi sipoolaisten kalastajien saaliita Kauppatorilla, vaan hän kalastaisi itse omat eväänsä Lauttasaaren sillalla? Pian olisi kertakäyttögrillikin tarpeellinen.

Jospa Aallon arkkitehtuurin sijaan turistille näytettäisiin Ryssänkärjen mökkejä ja kerrottaisiin pikkuriikkisestä tonttupopulaatiosta, joka niitä asuttaa huolimatta uusrakentamisen paineista?

Jospa tuliaisten ostoon ei neuvottaisi Espan putiikeista, vaan annettaisiin bussiaikataulu Vantaan uuteen Ikeaan, sillä sieltähän suomalaisetkin designensä hankkivat.

3 kommenttia

uneton ishikawadaissa

8.6.2003 10:23

Kiitos terveisista! Melkein asun Shibuyassa. Ja ideoista, valittamatta poliittisesta tai muustakaan korrektiudesta tullaan miehen kanssa turisteilemaan. Ja osoittelemaan Sormella niita turisteja huudellen Gaijin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ismo*

9.6.2003 16:48

Miksi Fudis piti vetää tähän mukaan? Tänä vuonna on kerrankin ollut kunnon yleisömääriä HJK:n peleissä ja hyvä tunnelma. Jos ei asioista ole perillä, voisi pitää turpansa kiinni, eikä heitellä noita vanhoja kliseitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

J

10.6.2003 01:45

Ha Haa!!! Aina yhtä hauskaa, kun jotain tosikkoa vituttaa... Hyvä Ismo!! KÄRSI!!!!
Ps. Futis on ihan perseestä!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi