Uskaltaisitko sinä hypätä kympistä? Dokumentti tallentaa epäröivän ihmisen tunnetilat

Ten Meter Tower -dokumentissa 67 ensikertalaista kiipeää hyppytorniin pohtimaan, mitä kautta sieltä tulisi alas.

Ten Meter Tower eli kymmenen metrin torni on kuusitoistaminuuttinen videomuotoinen tutkimus epäröivästä ihmisestä. Maximilien Van Aertryckin ja Axel Danielsonin dokumentissa 67 satunnaisesti valittua ihmistä, jotka eivät ole koskaan olleet uimahallin kymmenen metrin hyppytornissa, laitetaan kiipeämään sellaiseen ja tallennetaan heidän reaktionsa.

“Olemme kaikki nähneet näyttelijöitä näyttelemässä epäröintiä fiktioelokuvissa, mutta meillä on vain vähän aitoja kuvia kyseisestä tunteesta dokumentaarisessa materiaalissa. Jotta saimme niitä aikaiseksi, päätimme laittaa ihmisiä niin voimakkaaseen tilanteeseen, ettei siinä tarvita minkäänlaista tarinallista kehystä. Uimahyppy korkealta vaikutti täydelliseltä skenaariolta”, tekijät kirjoittavat NY Timesissa julkaistun dokumentin yhteydessä.

Kuudella kameralla ja useilla mikrofoneilla tallennettu dokumentti tarjoaa pysähdyttävän vartin, jonka aikana katsoja uppoutuu torniin kiipeävien ihmisten pään sisään. 70 prosenttia torniin kiivenneistä päätti lopulta hypätä, vaikkei hyppyyn tarvittua rohkeutta tarvinnut esittää 30 dollarin palkkion saamiseksi. Tekijät kuitenkin huomasivat, että kameroiden läsnäolo ja tilanteen luoma paine saivat osan tyypeistä hyppäämään.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi