Uuden levelin uima-altaat

Tuoreissa hotelleissa uima-altaat on kirjaimellisesti nostettu uudelle tasolle.

Ahtaisiin kasvukeskuksiin nousevissa hotelleissa on tila kortilla. Siksipä uima-altaiden kohdalla vaaditaan kekseliäisyyttä. Flaworwire listasi erikoisia uima-altaita eri puolilta maailmaa. Listalta löytyy arkkitehtien oivalluksia ja korkeanpaikankammoisten kauhuja.

Shanghain Holiday Innin sisäuima-allas tarjoaa näkymät 24-kerroksisen rakennuksen huipulta. Yläkerroksissa on useinkin uima-altaita, mutta harvoin ne sijaitsevat rakennuksesta työntyvässä ulokkeessa, jossa on lasipohja.

Espanjalainen Hemeroscopium house on arkkitehtien pikkunäppärä taidon näyte. Koko talo on rakennettu valtavista betonipalkeista. Yksi palkki sulkee sisäänsä uima-altaan, joka tarjoaa optimaalisen ympäristön esimerkiksi auringonlaskusta nauttimiseen.

Mumbain kaksoistorneissa parvekkeita ollaan muuttamassa uima-altaiksi. Rakennustöiden päätyttyä asukkaat pääsevät nauttimaan parvekkeistaan, jotka eivät Suomen ilmastossa toimisi aivan samalla tavalla.

Melbournen Adelphi-hotellin yhdeksännestä kerroksesta löytyy suola-allas, jonka käyttäjät pääsevät ihmettelemään läpinäkyvän lattian läpi Flinders Lanea, yhtä Australian keskeisimmistä bisnesalueista.

Indonesian Balilta löytyy luksusluokan altaat. Ubud Hanging Gardenin altaissa voi ihailla Pura Penataran Dalem Segaran temppeliä. Privaattialtaita on yhteensä 38 ja niihin pääsee, milläpä muullakaan kuin, ilman läpi kuljettavalla köysiradalla.

Tässä asuintalossa katto on muutettu tyylikkääksi uima-altaaksi. Huomaa myös vihreä katto rakennuksen toisessa osassa.

Mexico Cityyn on suunnitteilla DCPP Arquitectosin piirtämä Sky Condo. 20-kerroksisessa rakennuksessa arkkitehtien johtoajatuksena on se, ettei korkean rakennuksen tarvitse olla ilman ulkotiloja. Noihin ulkotiloihin kuuluu myös hurjapäiden uima-altaat.


Lähde: Flavorwire

1 kommentti

suckerpuch

26.1.2013 07:13

Hmm..en tieda voiko noita kutsua uima alaltaiksi, vai uima ammeiksi. Design on kylla hienoa mutta, muuten aika aneemisa jos tarkoitus on uida...oikeasti, chillailuun varmaan ok.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi