Uudistuva City.fi antaa vastauksen

City.fi ratkaisee nuoren kaupunkilaisen ongelmat.

Ei, se ei ole uusi City.fi, vaan ensimmäinen leiska vuodelta 1995.
Ei, se ei ole uusi City.fi, vaan ensimmäinen leiska vuodelta 1995.

Loppuvuonna uudistuvassa City.fi:ssä tullaan näkemään muun muassa Walter de Camp ja Kaupunkiopas.

Selkeys ja käyttäjäystävällisyys, siinä City.fi:n uudistuksen tekijöiden avainsanat. Loppuvuoteen tähdätty uusi saitti on helpompi käyttää – hittipalvelut saavat enemmän huomiota ja turhat heitetään roskakoriin. Tulevat muutokset ovat seuraava askel vuonna 1995 SurfCity-nimellä aloittaneelle verkkopalvelulle.

Cityn verkkosivujen syntyyn liittyy hauska anekdootti. Kaverukset marssivat Kaapelitehtaalla sijaitsevaan nuorten kundien nettipuljuun avaamaan City.fi-domainia. Puljun verkkovelhot kysyivät, haluavatko cityläiset sähköpostipalvelun mukaan diiliin. Se tuntui tuohon aikaan vielä tarpeettomalta, joten tarjouksesta kieltäydyttiin. Onneksi ostajat saatiin ylipuhuttua ja saamme toimituksessa tänäkin päivänä nauttia City.fi-mailiosoitteista.

SurfCity oli jotain uutta ja kiinnostavaa. Vikkelän starttinsa ansiosta City sai nauttia alkuvuosinaan netissä herkullisesta kilpailutilanteesta. City.fi on matkansa varrella ollut Big Brotheria ennen Big Brotheria ja Cityn yhteisöt, deitti- sekä kuvapalvelut sosiaalista mediaa ennen somea.

2000-luvun edetessä Facebook, YouTube ja muut sosiaalisen median jättiläiset jättivät osan Cityn palveluista, esimerkiksi oman Anti-tv-videopalvelun ja yhteisölliset ominaisuudet varjoonsa.

"Sivustosta on vuosien varrella kasvanut sekamelska, joka pannaan nyt kerralla kuntoon kokonaisuudistuksella. Menneisyydessä on tehty huonoja päätöksiä ja tekemisestä on puuttunut fokus", web-päällikkö Jesse Valli myöntää.

City.fi vuonna 2007.
City.fi vuonna 2007.

Sekamelskaa lähdettiin selvittämään useammalta kantilta. Muutoksia tullaan näkemään niin ulkoasussa kuin sisällössäkin. Jatkossa blogaaminen helpottuu ja yhteiskunnallinen keskustelu sekä Cityn toimittama sisältö saitilla lisääntyy. Aktiivisia käyttäjiä tuodaan enemmän esille.

"Halusin tehdä sivuston, jota tahtoisin myös itse käyttää. Selkeän ja loogisen", web-suunnittelija Tomi Mynttinen sanoo.

"Tulossa on ensimmäinen City.fi, jonka web-suunnittelijat ovat päässeet itse ideoimaan ja toteuttamaan. Se on suunniteltu nuoren kaupunkilaisen ajatusmaailmasta ja verkon käyttötottumuksista käsin", Mynttinen jatkaa.

"Se tulee olemaan ajankohtainen opas kaupunkikulttuuriin. Uuden saitin kaupunkioppaassa pyrimme nostamaan esiin kiinnostavimmat tapahtumat ja ravintolat. Walter de Campin johdolla City ratkoo nuorten kaupunkilaisten ongelmat ja uudistuva Deitti.net auttaa löytämään parempaa seuraa", Valli avaa suunnitelmia.

Myöhemmin City kutsuu myös käyttäjät mukaan rakentamaan uutta ja parempaa Cityä.

"Haluamme tarjota kriitikoillekin väylän kertoa parannusehdotuksensa", Valli kuvailee.

City: Hauskempi kuin hauskin fb-kaverisi

Tykkää Citystä Facebookissa!
Tykkää Citystä Facebookissa!

Community Manager Essi Peltola pitää huolen Cityn kävijöistä. Hän on tarpeen mukaan stand up -koomikko, poliisi ja kisaemäntä. Cityn Facebook-sivulla Essille on annettu vapaat kädet viljellä erikoista huumoriaan.

"Jaan samanlaisia mielenkiintoisia juttuja, mitä jakaisin myös kavereilleni. Emme ole iso korporaatio, joka tuputtaa tietoa, vaan yritämme jakaa asioita, jotka kiinnostavat ja naurattavat myös meitä. Joko hauskoja juttuja tai välillä jotain syvemmälle menevää", Peltola pohtii.

Cityn Facebook-sivuilta löytyy tunnelmia toimituksesta, linkkejä omiin ja muiden juttuihin sekä totta kai meemiversumin parhaimmistoa.

"Me ei oteta Facebookia liian vakavasti. Itse esimerkiksi suosin sarkasmia, koska muuta en osaa."

http://www.facebook.com/city.fi

City mobiilissa

Cityn alkumatka mobiilimaailmassa on kulkenut wapin kautta sovelluskauppoihin, ja suuntaa jatkossa HTML5-kielellä toteutettuihin web-sovelluksiin. Deitti.net Tutka ja City Tablet Book kehitettiin laitevalmistajien kauppoihin ladattavaksi. Tulevat mobiiliversiot toimivat web-sovelluksina selaimen kautta.

Tulevaisuudessa Cityn kaikki sisällöt tarjoillaan käyttäjällä kädessä olevan laitteen ruutuun sovitetusti.

 • City Tablet Book (2011): Lehden 25-vuotinen historia paketoituna kiinnostavimpia artikkeleita esittelevään iPad-sovellukseen. [Lataa App Storesta]
 • Deitti.net Tutka (2011): Deittaajat saivat oman sovelluksensa, joka näyttää seuranhakijat kartalla ja tarjoaa keinot ottaa yhteyttä. [Lataa App Storesta tai Google Playsta]
 • m.terassiopas.fi (2011 & 2012): Cityn terassiopas kertoo, mistä löytyy lähin terassi, paistaako sinne aurinko, kuinka paljon kalja maksaa ja voitko ottaa koiran mukaan.
 • m.city.fi (2012): Tänä vuonna Cityn artikkelit on tuotu tarjolle myös mobiiliversioina. Palvelu tunnistaa mobiililaitteen käyttäjän ja tarjoaa lukijalle mobiiliversiota.

City.fi 1995–2012

 • 1995
  SurfCity starttaa yhtenä ensimmäisistä verkkosivustoista Suomessa.
 • 1997
  Deitti.net avautui. Nettideittipalvelua oli odotettu, sillä palvelimet kaatuivat suuren suosion alla lähes välittömästi.
 • 2000
  Deitti.net/Mobilen WAP-versio mahdollisti seuranhaun missä tahansa. Ehkä Suomen suosituin WAP-palvelu.
 • 2001
  Sähköpostipalvelu toi @city.fi- ja @deitti.net-osoitteet kaikkien käyttäjien saataville.
 • 2002
  Peilikuva-palvelulla rohkeat käyttäjät saivat yhteisön mielipiteen ulkonäöstään minuuteissa.
 • 2004
  Rippituoli paljasti synnit ja salarakkaat.
 • 2007
  Valvomo näytti live-kuvaa kymmenestä eri kodista. Meno yltyi niin roisiksi, että palvelu jouduttiin sulkemaan varsin nopeasti.
 • 2008
  Vikakerta.fi-seksitutkimusblogi nousi välittömästi julkaisunsa jälkeen Suomen Blogilistan kuumimmaksi blogiksi.
 • 2011
  Kävijäennätys: 316 000 eri kävijää viikon aikana. Tämänhän me rikomme, eikö?

Juttu on julkaistu Cityn retronumerossa syyskuussa 2012.

1 kommentti

Dating

9.9.2012 16:42

Deittinet taisi aloittaa jo 95.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi