Uusi extremeherkku: munkkitötteröpehmis

Tsekkiläisessä kahvilassa toteutetaan herkkusuiden unelmia.

Kuva: Good Food Coffee & Bakery

Prahassa sijaitseva Good Food Coffee & Bakery on luonut uuden Instagram-herkkuvillityksen uudistamalla slaavilaisia leivosperinteitä. Tuloksena on pehmis, jonka tötterö on tehty ihanasta, sokeroidusta munkista. 

Tsekeissä suosittu vanha perinneherkku trdelník on alkuperältään ilmeisesti unkarilainen munkki, mutta se on kovassa huudossa Slovakiassa ja Tsekeissä. Trdelník tehdään kiertämällä munkkitaikina leivontaan tarkoitetun lieriömäisen välineen ympärille. Sitten taikina grillataan ja peitetään sokerilla ja pähkinällä. Näin munkin sisusta jää ontoksi.

Prahalaisessa Good Foodissa keksittiin tehdä munkista tötterön mallinen ja täyttää se pehmiksellä - ja kas, Instagram-sensaatio on valmis. Munkkipehmistä kutsutaan ainakin Good Foodissa englanniksi chimneyksi eli savupiipuksi. 

Lähtisikö joku kaveriksi viikonlopuksi Prahaan?

 

A photo posted by Ekiem (@ekiem.de) on

 

 

A photo posted by @novohradskalucie on

 

 

A photo posted by Around Prague (@aroundprague) on

 

Lähde: Mashable

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi