Vain parasta

Cityn Kaupungin Paras -numero tulee joka vuosi varmasti kuin syksy. Pyhänä tarkoituksenamme on löytää tästä kaupungista kymmeniä kaupungin parhaita asioita: ihmisiä ja ilmiöitä, siis arjen sankareita tai sankaripalveluita.

Uskokaa huviksenne, se on loppujen lopuksi helppoa. Keskikesällä valjastamme noin 50 avustajan kaartin ja perään heitämme lukijoille kysymyksen: mikä, ken, miksi ja missä on kaupungin paras? 17 vuoden aikana olemme kaivaneet esiin noin 850 parasta asiaa. Pöydälle on jäänyt tuhansia kiinnostavia tapauksia — melkein parhaita.

Tänä vuonna lukija-scouttiemme sadoista toimeksiannoista testasimme ja nostimme esiin muiden muassa supermarketin kassapojan, jolle jonotetaan, vaikka muut kassalinjat olisivat vapaina. Meille vinkattiin myös kiekkokahviosta, jonka leipomusten sulotuoksu leijailee jäälle asti ja josta itse asiassa on tullut monen perheen take away -leipomo. Oma lukunsa on pyöräilyreitti, jonka näyt helteisenä päivänä ovat kuin Mississippiltä. Arvaatte ehkä missä. Liikuttavin on tarina Pasilan laaksossa, radan varrella sijaitsevasta punaisesta tuvasta, joka on myös yllättävä elokuvakulissi. Puskutraktorit pysykööt kaukana.

Älä kulje paremman kaupungin ohi, vaan lue koko pakettimme sivulta 18 alkaen.

P.S. Vihdoinkin tapaamme suomalaisen popparin, joka myöntää pössäytelleensä levyä tehdessään. Ei siinä mitään hienoa ole. Muuta kuin rehellisyys.

1 kommentti

antivip

26.9.2003 19:49

"Ei siinä mitään hienoa ole. Muuta kuin rehellisyys". Jee. On kivaa tehdä kantaaottamatonta journalismia. Toisaalta kun kumartaa joka suuntaan, pyllistää myös kaikille. Kun keski-ikäistenkin kuluttamat mediat alkavat hiljalleen luopua hyssyttelystä, ovat monet nuoria lähellä olevat tahot tuominneet pössyttelyn hyvin jyrkästi. Onko kyse siitä, että jos jokin uudistus tapahtuu, ja sillä on myös negatiivisia vaikutuksia (ja niin tulisi olemaan aluksi kunnes tilanne tasaantuu ja uutuuden- ja kielletyn hedelmän viehätys katoaa), tässä vaiheessa on tarpeen varmistaa selusta. Päästään sitten osoittamaan sormella muita, eikä itse tulla osoitetuksi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi