Vakava asia

On jokseenkin keskenkasvuista aloittaa juttu siteeraamalla merkkihenkilöä, joten aloitetaan sillä.

”Muoti on niin sietämätön rumuuden muoto, että se täytyy vaihtaa kuuden kuukauden välein”, totesi kirjailija Oscar Wilde.

Mutta kuten aloitus voisi antaa ymmärtää, seuraavaksi ei hypätäkään suoraan muinaisiin roomalaisiin tai edes antiikin kreikkalaisiin, vaan tähän lehteen, jossa esittelemme kevään muotia kahdeksan sivun verran. Tai jos laajasti katsotaan, nimittäin maailman legendaarisemman muotisuunnittelijan Karl Lagerfeldin haastattelussa taidetaan puhua kaikesta muusta kuin muodista ja muotiblogaajamme Sandra Marins luettelee tikkurin muotiasioita, joita vihaa. (Tikkuri? Googlaa!)

Teoreetikkojen muoti on vuoroin kollektiivisen maun ilmentymä, vuoroin ajan ilmentymä, vuoroin yläluokasta valunut suosittu tapa, jota alemmat luokat yrittävät kopioida. On sanottu, että missään kilpailu muodikkaana olemisessa ole niin kovaa kuin tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.  Lisäksi tapa yhdistellä symboleita on  tietenkin jonkinlainen yksilöllisyyden ilmentymä, viesti siitä, kuka olet. (TJEU! Blumer, Bourdieu, Gronow, Simmel).

Hiphoppareiden, hevareiden ja vegaanien muotituotteet esittäytyvät Hot 2011 -artikkelissa.

Ja se virallinen muoti, josta olisi tarkoitus tulla se kollektiivisen maun ilmentymä, on samaisessa artikkelissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi