Vallilaan suunnitellaan uutta rakentamista

Vanha kunnon Vallila on saamassa kasvojenkohotuksen lähivuosina. Suunnitteilla on lisää asuintilaa sekä uusi urheilukeskus sekä maanalainen pysäköinti laitos.

Kuva: Kimmo Brandt / Helsingin kaupunki

Vallila on alue, jossa on tapahtunut muutoksia pikkuhiljaa. Se on sekoitus uutta sekä vanhaa. Uutta edustavat muun muassa vastikään avatut ravintolat kuten Melt Eatery, Coco Grill ja Chalupa tai bilepaikka Ääniwalli. Vanhaa nostalgisuutta Vallilassa huokuu sen puu-alue sekä kirjasto.

Nyt Vallilaan suunnitellaan uutta rakentamista, joka kuitenkin sulautuisi yhteen sen nykyisen katukuvan kanssa. Suunnitelmissa ovat pohjoisosan asutuksen tiivistäminen Vallilan pohjoisosassa, uuden urheilukeskuksen rakentaminen sekä uintikeskuksen ja lukion laajentaminen.

Muun muassa Rautalammintielle suunnitellaan uutta opiskelija-asuntorakennusta ja Karstulantie 6:n taloa on esitetty korvattavaksi kokonaan uudella asuinrakennuksella. Myös Punkaharjuntien ja Sammatintien varrelle tutkitaan mahdollisuuksia rakentaa uusia asuntoja. Terveysaseman ja kauppaoppilaitoksen tonttien käyttöä puidaan vielä ja mahdolliset täydennysrakennukset suunnitellaan lähitulevaisuudessa.

Vallilan hankkeen tavoitteena on parantaa julkisia ulkotiloja viihtyisimmiksi ja entistä käytettävimmiksi. Myös Vallilan puiston hiekkakentän alle saatetaan rakentaa yleinen pysäköintilaitos.

Muutokset voivat tuntua isoilta, sillä Vallila on jo suhteellisen täynnä. Alueen kaavoittaja Milla Nummikoski sanoo kuitenkin, että alueen täydennykset suoritetaan siten, että ne sopivat Vallilan vanhaan henkeen.

Toteutuessaan hankkeet toisivat uutta asuinrakentamista enintään noin 55 000 kerrosneliötä, mikä tarkoittaa noin 1 400 uutta asukasta. Uintikeskuksen ja lukion laajennukset sekä urheiluhalli ovat kooltaan yhteensä noin 17 000 kerrosneliötä.

Tässä vaiheessa vielä kerätään ehdotuksia ja lopulliset suunnitelmat julkaistaan myöhemmin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi