Vapun hulinaopas

Suunnittelimme vapun puolestasi, jotta voit keskittyä olennaiseen.

Maanantai 30.4.

Vappuaatto

Klo 15.00.
Nappaa teekkaria hihasta Kolmen Sepän patsaalla ja osta Äpy, joka sisältää tänä vuonna mainion lehden lisäksi sekä tyylikkään hatun että käytännöllisen tyynyn. Jos taas haluat pokata insinöörin vappuheilaksi, voi teekkareita bongata muuallakin.
“No aika usein me ollaan vappuaattona myös siinä yhellä kivellä Mikonkadulla”, teekkarit muistelevat.
Äpy, 40 mk. Teekkareilta ympäri pääkaupunkiseutua.

Klo 18.00.
Mantan lakitus
Klaustrofobiaa, höyrypäistä hälinää ja kuohuviinipullojen poksahtelua Espalla. Mantan patsaan lakittaa tänä vuonna Kauppakorkeakoulu. Tässä vaiheessa hukkaat kaverisi ensimmäisen kerran.
Havis Amanda -patsaan lakitus, Kauppatori. Klo 18.

Suurlähettiläät.
Suurlähettiläät.
Klo 20.00.
Teekkareiden wappubileet starttaavat Otaniemen Dipolissa. Lavalle nousevat ainakin Suurlähettilät, Minerva sekä luonnollisesti Retuperän WBK. Lisäksi näet paljon tupsupäisiä humalaisia.
Teekkareiden vappubileet, Dipoli. Klo 20-02. Liput 50 mk (Tiketti). K-18.

Klo 21.00.
Jos vappuasuusi kuuluvat pinnit, tennarit ja villapipo, suuntaa Tavastialle, jossa nuorisoyhtyeet The Rasmus, Kwan ja Killer pompituttavat yleisöä.
The Rasmus, Kwan ja Killer, Tavastia. Klo 21-02. Liput 60 mk.

The Rasmus.
The Rasmus.
Klo 21.00
Mars Töölönlahden makasiineille, jossa alkavat housebileet. Levyjä soittelemassa muun muassa espanjalainen DJ Lady Morales, ja suomalaiset deejiit Spoogy, Weekid ja Kaj Krister.
Liput ovelta 60 mk. Ennakko 50 mk, Street Beat, Aikatalo.

Klo 23.30.
Hakeudu sisätiloihin katsomaan aikamme riemastuttavimpiin kulttileffoihin kuuluva Rocky Horror Picture Show. Kauhuelokuvia parodioivassa musiikkikomediassa hörhöilevät muun muassa Susan Sarandon ja Meat Loaf.
Rocky Horror Picture Show, TV2. Klo 23.30.

Tiistai 1.5.

Vappupäivä

Klo 9.00.
Kaivopuistoon ja Kaisaniemeen on syytä suunnata piknikille ajoissa, jotta loikoilupaikaksi saisi muutakin kuin puoli neliömetriä kallionkielekkeellä. Vappupäivän piknikillä pätevät kirjoittamattomat säännöt: älä vie toisen seurueen ikivanhaa vakkaripaikkaa! Tilaisuuksissa puhuvat Ylioppilaskuntien puheenjohtajat.

Klo 12.00.
Kenen joukoissa seisot? Demarien vappujuhlaa vietetään Hakaniemen torilla. Kojut aukeavat jo kymmeneltä ja musiikkia kuullaan koko päivän ajan, mutta varsinainen kansanjuhla starttaa keskipäivällä. Puhujina kuullaan Outi Ojalaa ja ulkoministeri Erkki Tuomiojaa.
SDP:n vappujuhla, Hakaniemen tori, klo 12.

Klo 12.10.
Ellet halua osallistua poliittiseen paatokseen tai fyysinen kuntosi ei salli sitä, makaa sohvalla ja nauti jokavappuisesta perinteestä, Uuno-elokuvasta. Tänä vappuna Uuno muuttaa maalle.
Uuno Turhapuro muuttaa maalle, MTV3. Klo 12.10.

Klo 13.00
Olethan muistanut varata pöydän vappulounaalle? Kaivohuoneella saattaisi olla vielä paikkoja pari päivää ennen H-hetkeä. Mutta soita heti.

Klo 14.00
Ravintola Teatterin päivätanssit alkavat. DJ Juhis soittaa Hi-energy-hittejä.
Ravintola Teatteri Pohjoisesplanadi 2.

Klo 15.00.
Älä unohda ostaa ylihinnoiteltua heliumpalloa, mutta muista tyylitietoisuus: Teletapit ja Pokemon ovat menneen vapun ilmapalloja – Digimonin kanssa kehtaa kulkea. Sido pallo hihaasi tai se karkaa varmasti.

Klo 16.00.
3B kuljettaa Linnanmäelle jatkamaan vappuilua. Lintsin laitteissa kannattaa pitää kisaa ja katsoa, kenen sisällä munkit pysyvät pisimpään. Sekä voittaja että häviäjät haluavat taiston jälkeen yleensä suunnata kotiin.
Linnanmäen huvipuisto.

Vapun kuohuvat

Aattohumun poksahteluun sopii ranskalainen Opéra Blanc de Blancs (37,90 mk), katalonialainen Castillo Perelada Brut (44,70 mk) menee kuivana ruuankin kanssa. Kun aitoa samppanjaa kaivataan, Bonnaire Brut Tradition (125 mk) tarjoaa hyvää hinta-laatusuhdetta.

Vappupallo paljastaa

Taiteiden tohtori Susann Vihma valottaa, mitä vappupallo kertoo sinusta.
1. Nalle Puh. “Kuuluu naiselle (tai tiedottomassa tilassa olevalle miehelle). Jos alle 25-vuotias, etsii tukevaa kainaloa. Jos omistaja on 35 vuotta tai yli, niin tähtäimessä lepoasento.”
2. Kännykkä. “Henkilö, joka on aloittanut vappujuhlinnan jo pari päivää etuajassa terästetyllä simalla. Ei enää saa muihin kontaktia, vaikka yritystä on, eikä häneenkään enää saa yhteyttä. Vaatetus on jo epämääräinen, takki auki.”
3. Formula. “Martinlaakson väkeä. Ikään tai kuntoon katsomatta Mikan kannattaja ja Mikan muistoksi hankittu. Jos henkilö ei ole Martinlaaksosta, on omistaja “meidän Janne” 2 v.”
4. Digimon. “Henkilöllä on piilevää protestimieltä ja ajattelee: “Jos nyt pitää hankkia joku ilmapallokin, niin otetaan sitten tollanen.” Ehkä stressaantunut lukiolainen tai nainen, jolla hankaluuksia kampauksen suhteen.”
5. Poni. “Tämän ponin iskä ja äikkä kiinnittävät uuden vauvan vaunuihin, kun pari on vappukävelyllä kaupungissa. Ennen kaikkea lapselle -periaatteella. Ponin voi nähdä ravintolailtana myös blondilla. Myöhemmin se kuitenkin katoaa. Joku vie sen, ei blondia.”
6. Oluttuoppi. “Kaveri ostaa kaverille, etenkin työkaverille. Yksiselitteinen viesti: eihän tässä ole tullut otettua juuri mitään vielä, etenkään olutta. Suunta on kuitenkin ilmeinen.”

Juhani Sirén

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi