Varoitus: pippeleitä tiessä

Brittiläinen katutaiteilija piirtää pippeleitä katuihin, jotta niissä olevat kuopat korjattaisiin.

Kuva: Wanksy - Road Artist / Facebook

Olet ehkä kuullut brittiläisestä katutaiteilijasta, joka kulkee nimellä Banksy. Banksy tekee upeita katu- ja seinämaalauksia kiinnittäen niillä usein huomion yhteiskunnallisiin epäkohtiin maailmassa. Ilmeisesti Banksysta sai inspiraationsa myös Wanksy, manchesterilainen katutaiteilija, joka tekee kärsivällistä työtä paikallisen yhteisön hyvinvoinnin eteen piirtelemällä pippeleitä katuun.

Pippeleiden tarkoitus on kiinnittää huomio kaduissa oleviin vaarallisiin kuoppiin. Wanksy haluaa, että kuopat täytetään ja kadut tasoitetaan yleisen turvallisuuden nimissä. Suurin osa yleisöstä on tempauksesta mielissään - kuopat kun piinaavat monia ja on hyvä, että joku ottaa asian hoitaakseen. On kuitenkin myös niitä, joiden mielestä Wanksy olisi voinut valita lapsiystävällisemmän piirroksen kuoppien yhteyteen.

Kuten modernilla ilmiöllä kuuluukin, myös Wanksylla on Facebook-sivu. Sivullaan hän julistaa käyttävänsä taidetta, jotta teissä olevat, sekä autoja että pyöräilijöitä päivittäin vahingoittavat kuopat täytettäisiin. Parasta koko hommassa on, että se toimii. Paikalliset viranomaiset täyttävät pippeleillä koristellut kuopat kaduissa nopeammin kuin uskoisikaan. 

Lähde: NowThis

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi