Vegemessujen Suvi Auvinen lopetti lihansyönnin lampaiden vuoksi

Vegevallankumous ei ole syntynyt yhdessä yössä.

Vegemessut järjestetään Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Kaksipäiväinen tapahtuma tuo yhteen kiinnostavimmat ruokatrendit, foodiet, kotikokit ja ainutlaatuisen ohjelman.

“Lampaat olivat alunperin se syy, minkä takia mä lopetin teininä punaisen lihan syönnin. Kun mä näin pieniä karitsoja ja sen, miten niitä joissain paikoissa pidetään, niin mulla loppu punaisen lihan syönti siihen”, kertoo Vegemessujen järjestäjä Suvi Auvinen.

Kasvissyönti ei ole uusi ilmiö, vaikka viime vuosina kauppoihin on ilmestynyt useita kiinnostavia vegetuotteita. Auvisen mukaan elintarvikealalla ei kuitenkaan uskota ohimenevään buumiin.

“Kasvisruuan suosioon on monta syytä. Ihmisillä on ollut pidemmän aikaa haluja muuttaa sitä, miten me syödään. Siihen vaikuttaa huoli ilmastonmuutoksesta, omasta terveydestä ja tietoisuus tuotantoeläinten elinoloista”, Auvinen kertoo.

Aktivistit ovat tehneet vuosikymmenien ajan työtä eläinten puolesta, eikä muutos ole tapahtunut yhdessä yössä. Kuluttajat tiedostavat yhä enemmän syömänsä ruuan eettisen jalanjäljen ja sen, mistä heidän ruokansa tulee.

"Meidän ruokavalio muodostaa hiilijalanjäljestä todella suuren osan. Ilmastonmuutoksen torjumisessa on lihansyönnin vähentäminen helpoin ja merkittävin teko, jonka yksilö voi tehdä”, sanoo Auvinen.

Vegemessuilla maistellaan myös vegaanista fine diningia ravintola Kaskiksen toimesta. Tämän lisäksi messujen tarjontaan kuuluu muun muassa virolaisia ruokarekkoja, muita ravintoloita ja monipuolinen valikoima kiinnostavia uutuustuotteita. Maksuttomissa iltajuhlissa koetaan jotain aivan uutta, sillä G Livelabiin on suunniteltu täysin vegaaninen baari.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi