Viivi Pumpanen - Mis(s) biisoni?

Ulostetta, oksennusta ja yksi kaunis nainen.

Tämä kuva on nyt Viivin mallikansiossa.
Tämä kuva on nyt Viivin mallikansiossa.

Kansan edustaja. Sitä Viivi Pumpanen, 21, ainakin on.

“Ei niinku kansanedustaja, vaan kansan edustaja. Esikuva lapsille ja nuorille.”

Miss Suomen roolit eivät jää tähän. Nainen näyttelee Subin netissä helmikuussa alkavassa Biisonimafiassa kaunista naista.

“Mä olen ladymafia, jota kundit kilvan pokailee. Osassa jaksoista olen fiksu nainen normaaleilla ajatuksilla, välillä täysi dille”, Pumpanen kertoo.

Juoni ei onneksi ole dille. Ohjelmassa syödään ulostetta, vitsaillaan oksennuksesta ja törmäillään autoilla.

“Tää on sekoitus Kummeli-tyylisiä juttuja ja Duudsonien temppuja. Nimi tulee siitä, että biisoni on jääräpäinen eläin ja mafia toimii omalla luvallaan”, Viivi sanoo.

Sarjan ensimmäiset stunttipätkät tehtiin keväällä 2004. Vuonna 2007 julkaistu B2-elokuva keräsi 80000 katsojaa. Sarjassa pestään auto painepesurilla sisältä ja laitetaan satakiloinen kokeilemaan parkouria.

“Olimme Savonlinnassa poikien kanssa juhlimassa välikaronkkaa. Viivi juonsi siellä ja pyysimme hänet näyttelemään kaunista naista yhteen sketsiin. Työmotivaatiota kuitenkin riitti ja hänestä tuli naispääosan esittäjä”, kertoo tuottaja Kaitsu Walfrid Rinkinen.

Näyttelijäksi pääsy vaikuttaa Viivin kuvauksen mukaan olevan mutkattomampaa kuin tie Miss Suomeksi.

“Osallistuin ensimmäiseen Lola Wallinkosken juontamaan Back to School -muotinäytökseen 8-vuotiaana. Sen jälkeen olen suunnannut misseyttä kohti kaikilla teoillani. Ei kotibileitä teininä ja muutenkin puhtoinen käytös. Jaksoin juosta 8–10 kilometrin aamulenkkejä Miss Helsinki -voiton aikoihin ja hankin vuosi sitten personal trainerin ja ruokavalio-ohjaajan missikisat mielessäni”, Viivi kuvailee.

Puhtoinen toistuu Viivin puheessa. Äitikin on esikuva, ei ole koskaan humalassa eikä poltakaan. Viivi ihmettelee ääneen median puheita itsestään ja ulkomaalaistaustaisesta Hunksista kohuparina.

“Poikaystävälläni on Amerikan ja Suomen kansalaisuus, eikä hän ole edes asunut Iranissa.”

On puhuttu myös 167 cm:n pituudesta, sisko Barbara Pumpasen olemassaolosta ja muutosta poikaystävän kanssa Espooseen. Ei siis niistä enää.

Puhutaan mieluummin työstä.

“Kävin lukion ja tein jo silloin töitä Helsinki-Vantaan lentokentällä matkustamopalveluissa. Kävin monta koulutusta ja teen töitä kentällä vielä silloin tällöin, ettei ote katoaisi. Vastaan muun muassa, että koneet lähtevät ajallaan, kapteeneilla on lentosuunnitelmat ja lähtöselvitys sekä tankkaus toimivat. Työ on vaativaa.”

Okei. Missin yleistietämystä on tästä huolimatta laajalti väheksytty ja Viiviä moitittu itsekkääksi, turhamaiseksikin. Tehdään pikatesti asian selvittämiseksi.

Montako osumaa Google antaa nimellesi?

“Kymmenkunta.”

Oikea vastaus on 231 000. Montako asukasta on Helsingissä?

“Kaksi miljoonaa.”

Oikea vastaus on 583 000. Kuka on Venäjän presidentti?

“Putin. Vai kuka? Ai Medvedev? En ollut kuullut sellaista nimeä.”

Montako kaloria on Fazerin sinisessä suklaalevyssä?

“Kinder Buenossa on 150, Kismetissä 400, kupillisessa kaakaota 3–4 ruisleivän verran. Olisiko 500–700?”

1070 kaloria. Ketkä ovat viisi viimeistä Miss Suomea?

“Pöysti, Tuomisto, Hautakangas, Laaksonen. Ainakin.”

Ja Ek.

Biisonimafia 10.2. alkaen Subin netissä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi