VIP Bartenders

VIP Bartendersin Rane löysi kumppaninsa baaritiskiltä.

VIP Bartendersien Rane Tiainen suosittelee yo-juhlaputkeen kuohuviiniä.
VIP Bartendersien Rane Tiainen suosittelee yo-juhlaputkeen kuohuviiniä. "Ja väliin vähän teräviä, niin kyllä se siitä."

Viime vuoden Talent-voittajat, VIP Bartendersin Rane Tiainen ja Miika Mehtiö, vakuuttivat yleisön flair-taidoillaan eli pullojen heittelyllä ja kieputtelulla.

"Suomessa ei ole vielä koulua flairaukseen. Olisi kiva käynnistää jonkinlainen koulutusohjelma", Tiainen kertoo.

Hei baarimikko! Voitko tehdä mulle jotain punaista ja makeaa?

"Tuttu biisi! Punainen ja makea juoma voisi olla vaikka mansikka-margarita. Niitä juodaan kesällä paljon, onhan se kesäinen ja hileinen juoma. Yksi tämän työn parhaista puolista on se, että pääsee käyttämään luovuutta. Mitä työläämpi drinkki, sen hauskempi sitä on tehdä."

Mitä itse tilaat baarissa?

"Mojitoa. Se on paras kaveri, jonka voisi ottaa autiolle saarelle mukaan. Tavallisempiakin juomia tulee joskus nautittua: kossukolaa, kossuvissyä ja vodkakarpaloa. Testailen jonkin verran erilaisia oluita. Riippuu baarista, mitä tulee tilattua. Olutravintolassa juodaan tietysti hyviä pullo-oluita."

Mihin käytitte 30 000 euron voittorahanne?

"Osa on käytetty, osa on jäljellä. Panostimme jonkin verran liiketoimintaan. Ostettiin välineistöä, kuten pulloja, ja vuokrattiin harjoittelutila. Tässäkin lajissa tarvitaan treenikämppä ihan kuin vaikka painissa tai nyrkkeilyssä."

Asteikolla 1–10, kuinka VIP olet?

"Vähän riippuu. Jos ollaan baarissa ihan siviilissä, ei tietenkään olla tärkeämpiä kuin muutkaan asiakkaat. Mutta jos suunnitellaan asiakkaalle tilaisuutta, ollaan tärkeämpiä."

Kuinka usein naiset tulevat pokaamaan sinua baarissa?

"Varsinaista pokaamista ei niinkään tapahdu, mutta flirtti kuuluu asiaan. Olen löytänyt oman tyttöystäväni aikoinaan baaritiskiltä, kun hän oli asiakkaana. Silloinkin se oli aluksi enemmän sellaista flirttiä ja läppää, ja tutustuttiin paremmin sitten vasta myöhemmin."

Kuinka väärin on käyttää valkovenäläisessä rasvatonta maitoa?

"Jos asiakas sitä haluaa, niin mikäs siinä. Itse olen sitä mieltä, että kunnon valkovenäläinen tehdään vähintään siniseen, mielellään punaiseen maitoon. Kesällä tosin erilaisten light-tuotteiden menekki kasvaa, joten ehkä joku haluaa valkovenäläisensäkin lightina. Minusta kevyttuotteet ovat pahoja."

Mikä juoma taltuttaa krapulan?

"Olen yrittänyt itsekin selvittää tätä. Vielä en ole löytänyt sitä täydellistä juomaa. Itse en pysty juomaan krapularyyppyä heti aamulla. Sanoisin, että kannattaa lähteä liikkeelle suomalaisesta lonkerosta. Paitsi jos se maistuu edellisen illan jäljiltä vielä suussa."


VIP Bartendersin flairshow Bar4:ssä, Kristiinankatu 4, 31.5. klo 15 & 18 Roccassa, Linnankatu 3, 31.5. klo 20.

Tsekkaa Turun Baarifestareiden muu ohjelma tästä!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi