Voisiko maailman energiankulutus muuttua näillä lasilaatoilla?

Teslan lasilaatat muuttavat talon katon yhdeksi isoksi aurinkoenergiapatteriksi. Katso video.

Näyttää ihan normaalilta talolta, eikö vain?
Näyttää ihan normaalilta talolta, eikö vain? Kuva: Elon Musk unveils Solar Roof / Youtube

Aurinkokennoja käytetään yhä enemmän ja enemmän, koska aurinkoenergia laskee energiankulutusta ja säästää luontoa. Miltä kuulostaisi, jos voisit muuttaa talosi katon yhdeksi isoksi akuksi niin, että se silti näyttää tyylikkäältä? Tesla Motorsin toimitusjohtaja ja PayPalin perustajajäsen Elon Musk toi markkinoille uuden tyylikkään ja huomaamattoman tavan varastoida kotiin aurinkoenergiaa asentamalla kattoon Teslan lasilaatat.

Kuvioidut lasilaatat toimivat Powerwall 2 -tekniikalla. Powerwall 2 on kodin iso patteri, jonka tarkoituksena on varastoida energiaa aina yhden päivän ajaksi niin, että talo voi kytkeytyä pois kaikesta muusta verkosta. Auringon säteilemän energian voi hyödyntää sähkö- tai lämpöenergiana. Lasilaattojen käyttöiäksi on ilmoitettu kymmenen vuotta, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että katot tulee uusia aina kymmenen vuoden välein.

Lasilaatoitetussa katossa on muitakin hyötyjä. Laatat ovat niin lujaa tekoa, etteivät ne rikkoudu edes painavan kahvakuulan niihin iskeytyessä. Laattoja on saatavilla neljää eri mallia ja niiden asennukset aloitetaan tammikuussa 2017. Huono puoli on se, ettei aurinkoa välttämättä ole aina tarjolla.

Katso The Verge -sivuston julkaisema videoesittely uudesta mullistavasta ideasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi