Vuosi 2016 on juuri sitä, miltä kuulostaakin: tulevaisuutta

Mark Zuckerberg aikoo rakentaa tänä vuonna kotinsa toimimaan tekoälyllä.

Kuva: Melpomene / Fotolia

Vuosimittari näyttää kahtatuhattakuuttatoista ja se on juuri sitä, miltä se kuulostaakin: tulevaisuutta.

NowThis Futuren videolla kerrataan ihmisen keksintöjä viime vuodelta. Listalle ovat päässeet rakettireput, surffilauta, joka ei tarvitse aaltoa, aurinkovoimalla lentävä lentokone, väriä käyttäjänsä toiveiden mukaan vaihtavat kengät, lentävä auto ja robotista autoksi muuttuva tosielämän transformer.

Toisella videolla listataan tieteen saavutuksia viime vuodelta. Mukaan on valittu muun muassa “varjopallot”, jotka estävät vesialueita kuivumasta sekä “janoinen asfaltti”, joka imee veden itseensä tulvien välttämiseksi.

Yksi tyypeistä, jolla on vaikutusta tulevaisuuteemme on Facebookin perustaja Mark Zuckerberg. Hän kertoo tuoreessa statuksessaan tavastaan ottaa joku henkilökohtainen haaste elämäänsä joka vuosi. Aiempina vuosina hän on muun muassa lukenut kaksi kirjaa kuukaudessa, oppinut mandariinikiinaa ja tavannut uuden ihmisen päivittäin. Zuckerbergin henkilökohtaisen elämän teknologiset harppaukset ovat kaukana massojen arkipäivästä, mutta ne kertovat, millaisia mahdollisuuksia on olemassa.

Tälle vuodelle Zuckerberg haluaa rakentaa itselleen älykkään kodin, jota ohjaa hänen kehittelemänsä tekoäly.

“Voitte kuvitella sen olevan vähän kuin Jarvis Iron Manissä. Aloitan tutkimalla teknologioita, jotka olevat jo olemassa. Sitten opetan sen ymmärtämään ääntäni, jolla voin kontrolloida kaikkea kotonamme: musiikkia, valoa, lämpötilaa ja niin edelleen. Opetan sen päästämään kaverini sisään katsomalla heidän kasvojaan, kun he painavat ovikelloa. Opetan sen kertomaan minulle, jos Maxin huoneessa on meneillään jotain, joka minun pitäisi nähdä, jos en ole hänen kanssaan.”

 

 

Every year, I take on a personal challenge to learn new things and grow outside my work at Facebook. My challenges in...

Julkaissut Mark Zuckerberg 3. tammikuuta 2016

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi