Wolt-kuljetukset hoitaa pian robotti - tai oikeastaan jo nyt

Ruoan kuljetuspalvelu Wolt testaa robottikuskeja.

Woltin ruoankuljetusrobotti on suloinen kapistus.
Woltin ruoankuljetusrobotti on suloinen kapistus. Kuva: Wolt

Jos olet joskus tilannut ruokaa Woltilla, olet saattanut törmätä ruuhkautuneeseen palveluun. Esimerkiksi sunnuntaisin krapulapizzojaan tilaa niin moni, ettei uusia tilauksia voida aina välttämättä ottaa vastaan, jotta jonot saadaan purettua. Sama viesti saattaa odottaa huonolla kelillä, kun kukaan muukaan ei jaksa lähteä sateeseen tarpomaan, tai päivänä, jolloin kaikki muu on kiinni.

Wolt yrittää jatkuvasti ratkaista ruuhka-aikojen problematiikkaa. Yksi mahdollinen ratkaisu tilanteeseen on futuristinen: robottikuljetukset. 

Robottikuljetuksia testataan parhaillaan Woltilla Tallinnassa. Lyhyehköt kuljetukset saatetaan siellä toimittaa robotin avulla, ja silloin tilaaja saa tekstiviestillä siitä tiedon. Koska robotit eivät osaa soittaa summereita tai kulkea rappusilla, tilaajan tulee noutaa kuljetus ulko-ovelta. Ruoka on robotin sisällä lukitussa säilytyslaatikossa, jonka tilaaja voi avata puhelimensa avulla. Robottien testikuljetukset ovat käyttäjille ilmaisia, ja mukana on lisäbonus: tilaaja pääsee tapaamaan kuljetusrobotin. Onhan se nyt aika siistiä. 

Riippuen siitä, miten mutkattomasti kokeilu etenee, saatetaan robotteja alkaa käyttää myös Suomessa - ja tietysti myös Woltin muissa toimintamaissa, nyt ja tulevaisuudessa. Robottiyhteistyössä Woltin kanssa toimii virolainen robotiikkayritys Starship Technologies.

Nyt sitten robottien vallankumousta odottelemaan. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi