Yksi asia

Haluatko nuuskata vapaasti? Ladata musiikkia rajattomasti? Vapauttaa uhkapelit? Tai kannabiksen?

Parasta yhden asian liikkeessä on selkeä tuotelupaus. Aha, tuota lupaavat ajaa, ei tyhmiä ajatuksia, esimerkiksi talouspolitiikkaa, kylkiäisinä, ja tavoite ensi vaaleissa. Ihmisen kokoisia asiakokonaisuuksia!

Haasteita liikkeillä, kutsutaan niitä tästä eteenpäin YALleiksi, on monia. Otetaan vaikka nuuska. Harva nuuskaava ihminen kokee asiansa niin tärkeäksi, että ryhtyisi nuuskakapinaan. Ehkä nuuskamuikkuset miettisivät äänestyskopissa kokonaisveroastetta tai opintotukea tai jotain muuta ylevää, eivätkä nuuskaa, jos liike jalkautuisi vaaleihin asti. Sitä paitsi nuuskaahan saa tiskin alta (siinä teille kapinaa), eikä rangaistusta ostajalle tule.

Lisäksi YALlien ongelmana ovat haaskalla pyörivät vanhat puolueet. Hyvät ideat (= ne, joilla kerätään ääniä) pöllitään aina. Ja silti liikkeiden, joiden agenda ei toistaiseksi ole kelvannut vanhoille puolueille, pitäisi olla eniten huolissaan. Kiinnostaako se silloin ketään?

Toimittaja Juha Matias Lehtosta kiinnosti, ainakin artikkelin verran.

1 kommentti

honkkomaki.com

23.11.2009 23:48

Perustin juuri uuden yhdenasianliikkeen ajamaan yhdenasianliikkeiden asiaa. Ensimmäinä yhtenä asiana on hankkia Cityn toimittajille uudet väriliidut.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi