Yli tuhat ihmistä jo lahjoittanut tuntemattomalle kodittomalle aterian, vielä ehtii mukaan

Ruokapalvelu Woltin kautta myydyt kodittomien jouluateriat myytiin loppuun puolessa tunnissa.

Niko Suomalainen vietti keskiviikkona aikaa VVA:n tukipisteellä Helsingin Vaasankadulla.
Niko Suomalainen vietti keskiviikkona aikaa VVA:n tukipisteellä Helsingin Vaasankadulla. Kuva: Wolt

Kun Wolt tarjosi viime viikolla mahdollisuutta ostaa jouluateria palvelun kautta, ateriat myytiin loppuun puolessa tunnissa. Joulumielisten lahjoitukset vain jatkuivat ja jatkuivat – nyt kodittomille luvassa aterioita viitenä päivänä viikossa ainakin kahdeksi kuukaudeksi.

Yli tuhat ihmistä on näin joulun alla, ja vain parissa päivässä, lahjoittanut täysin itselleen tuntemattomalle kodittomalle aterian. Monet ovat lahjoittaneet useampikin aterioita, eikä loppua näy.

Ihmiset ovat lahjoittaneet osana tempausta, jonka ovat järjestäneet ravintolaruokaan keskittyvä teknologiayritys Wolt sekä markkinointitoimisto Bob the Robot.

“Laitoimme Woltiin maanantaina iltapäivällä neljältä liveksi kaupan, jonka kautta voi ostaa kodittomalle aterian vitosella. No, siinä kävi niin, että jouluksi varattu kolminumeroinen määrä aterioita myytiin loppuun alle puolessa tunnissa. Täysin käsittämätöntä”, sanoo yksi Woltin perustajista, Juhani Mykkänen.

“Nöyräksi vetää kun näkee, kuinka sankoin joukoin ihmiset haluavat olla mukana rakentamassa parempaa joulua meille kaikille. Luulen että onnistumisen ytimessä on helppo, kouriintuntuva ja ymmärrettävä tapa auttaa”, kertoo Bobin Strategiajohtaja, Karolus Viitala.

Kodittomien ateriakaupan ruokatarve oli mitoitettu Vailla vakinaista asuntoa ry:n kanssa. VVA on kumppani, joka myös jakaa ateriat aatonaattona kodittomille. VVA:n ilmoittama tarve oli tuplattu kauppaan, mutta siitä huolimatta annokset myytiin välittömästi. Ateriat olivat noin 20 euron arvoisia paketteja, jotka koostuivat Saarioisten, Vaasan ja Raision klassikkojoulutuotteista.

“Siinä vaiheessa kerroimme, että jouluateriat ovat loppuunmyyty, mutta lahjoitamme yli tulevat lahjoitukset suoraan VVA:lle”, Mykkänen kertoo.

“Nyt heidän kanssaan on sovittu, että homma ei lopu jouluun. Sen sijaan lahjoitettuja aterioita jaetaan kodittomille niin kauan, kuin rahat riittää. Tällä hetkellä kasassa on VVA:n tarpeeseen ruokaa viideksi päiväksi viikossa jo yli kahden kuukauden ajaksi.”

Myös VVA:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola on tapahtuneesta ällikällä lyöty.

“Monella ei ihan oikeasti ole mitään jouluksi. He ei saa lahjoja, eikä heillä ole jouluruokaa, eikä heillä ole mitään erityistä siksi päiväksi. Tämä on mielettömän hieno tapa antaa ihmisille joulu.”

Tiivola kertoo, että parhaillaan käynnissä oleva jatkotempaus pelastaa VVA:n ruokatoiminnan kuukausiksi:

“Nyt kun tämä on tästä vielä kasvanut, niin sitä pidemmäksi aikaa tästä tulee iloa ihmisille, joilla ei ole varaa ruokaan. Se voi tuntua jopa epäinhimilliseltä seisoa leipäjonossa. Tätä kautta me voidaan myös auttaa ihmisiä muissa asioissa, kuten asunnon saamisessa, mikä on meidän päätehtävä.”

Mitä enemmän lahjoituksia vielä tulee, sitä pidemmäksi aikaa kodittomille riittää aterioita ensi vuonna. VVA ja Wolt kartoittavat myös mahdollisuutta käyttää lahjoituksia hienomman pääsiäisaterian tarjoamiseen.

Viiden euron arvoisen aterian voi lahjoittaa yhä Woltin sovelluksessa sekä Woltin sivuilla.

1 kommentti

Viracocha

27.12.2016 01:41

Menee matuille kuitenkin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi