Yllätys! Talouskriisi!

Kolumni

Vanhimmat lukijat muistanevat 2000-luvun alun IT-kuplan puhkeamisen, jotkin ovat kuulleet isoisältä legendoja 90-luvun alun suuresta lamasta ja innokkaimmat ovat löytäneet historiankirjoista 80-luvun vaikeudet. MIKSETTE OPPINEET MITÄÄN?! Kuten talvi yllättää autoilijat joka helvetin vuosi, ajaa lama ihmiset kahden asunnon loukkuun vajaan kymmenen vuoden välein. Suo siellä, paska tuolla, velkavankeus on luonamme taas.

Suomessa on asiat mainiosti – älä usko muuta!

Jo globaalin talouden alkeet -kurssilla opetettiin, että Suomi on maailmasta eristetty talousalue, jossa hommat jatkuvat vihellellessä, vaikka muu maailma valahtaisi takaisin oravannahka-aikaan. Kannattaakin uskoa heitä, jotka otsa märkänä ja ääni väristen kertovat, että ei tässä ole mitään hätää, vaikka jenkeissä kaatuikin juuri kaikki muu paitsi pari paskaa presidenttiehdokasta.

Naapurilla on makee auto ja taulu-tv – osta hienommat!

Avain ikuiseen onneen on kulutus. Jos ei muuten onnistu, niin kulutusluotot ja pikavipit auttavat - siihenhän ne on tarkoitettu! Älkääkä vain sortuko hyssyttelyyn, sillä juuri se johtaa kammoksuttuun taantumaan. Haluatko sinä pettää kanssakuluttajasi!?

Ei ole mitään asuntokuplaa – osta uusi!

Miksei mikään laki estä sitä, että jengi tekee ikuiseen terveyteen ja työllisyyteen sekä alati laskeviin korkoihin ja nouseviin asuntojen hintoihin perustuvia 30 vuoden lainasuunnitelmia? Näyttäkää se tyyppi, joka EI olisi ansainnut kahden asunnon loukkuaan!

Sinä et ole vastuussa – syytä yhteiskuntaa!

Kuka on vastuussa? -mouhoaminen on nyt yleisönosastoilla muodissa. Hei pelle, olet itse omasta taloudestasi vastuussa! Jos uskoo jokaista vitun vekselisaarnaajaa, niin on ansainnut pääsynsä velkahelvettiin. Ja te, joiden mielestä asiasta ei voi syyttää yksilöitä vaan yhteiskuntaa, voitte vaikkapa haistaa vittu. Ohessa voitte pohtia, keistä yhteiskunta koostuu.

Nykyisten talouskriisistä yllättyjien lisäksi kirjoittajia vituttaa ne, jotka ovat taas samassa jamassa seuraavan taantuman aikaan.

2 kommenttia

Robber

3.11.2008 22:29

Helppo aihe ajankohtaisuuden huomioon ottaen, mutta plussat kaunistelemattomuudesta. Turha syyttää peiliä jos naama on norsunvitulla. Ts. niin makaa kuin petaa, ja sinisilmäisyydestä sakotetaan. Tässäkin asiassa.

Tietämättömyyteen on taas turha vedota info-ähky-yhteiskunnassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi