1900-luvun alun valokuvat San Franciscon maanjäristyksestä sulautuvat nykypäivään

Valokuvaaja Shawn Clover on muokannut maanjäristyksen tuhoja esittelevät mustavalkovalokuvat tuoreisiin värikuviin, jotka on otettu samoissa paikoissa kuin vanhat kuvat.

San Franciscossa asuva valokuvaaja Shawn Clover on ottanut valokuvia kotikaupungistaan ja yhdistänyt ne vuoden 1906 maanjäristyksen tuhoja esitteleviin vanhoihin mustavalkovalokuviin.

Clover sai idean projektiinsa luettuaan Dennis Smithin teoksen San Francisco is Burning, joka käsittelee 1900-luvun alun maanjäristyksen jälkitunnelmia. Valokuvaajan tavoitteena oli kerätä vanhoja kuvia ja yhdistää ne itse ottamiinsa kuviin.

Tehtävä ei ollut yksinkertainen. Missä kohdassa menneisyyden valokuvaaja seisoi? Mikä oli kohteen ja kameran polttopisteen välinen etäisyys? Kuinka korkealla maasta kamera oli? Missä kohdassa aurinko oli kuvaushetkellä? Näitä ja monia muita kysymyksiä pyöri Cloverin mielessä projektin aikana. 

Ohessa valikoima Cloverin hämmästyttävän tarkasti muokattuja valokuvia, joissa menneisyys yhdistyy saumattomasti nykyhetkeen.

Clover julkaisi ensimmäiset valokuvat projektistaan lokakuussa 2010 ja loput elokuussa 2012.


Lähde: Laughing Squid

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi