20 neliön koti, joka muuttaa mukanasi

Yhdysvaltalaiskaupunkien lisäksi Kasitan konseptia suunnitellaan Tukholmaan.

Viime viikolla esitteltiin kiinnostava uusi tapa asua, nimittäin 20-neliöinen studiokoti, joka muuttaa halutessasi mukanasi uuteen kohteeseen.

Liikuteltavat kämpät kätkevät sisäänsä myös uutta teknologiaa. Seinien sisään rakennetun älytekniikan avulla asuja voi muun muassa vaihtaa valaistusta, soittaa musaa tai ottaa sängyn esiin. Säilytystilaa voi modata tarpeen mukaan seinien laatikkorakenteen ansiosta.

Siinä vaiheessa, kun haluat muuttaa, voit ottaa puhelinsovelluksen esiin ja tilata muuttofirman siirtämään koko paketin kerralla.

Uuden asumiskonseptin taustalla löytyy Kasita-niminen yritys, joka haluaa studiokodillaan puolittaa vastaavankokoisten asuntojen hintatason. Teksasissa, missä kaikki on jättimäisen suurta, yhdeksästä asunnosta rakentuva kerrostalo näyttää sympaattisen pieneltä. Jatkossa Kasitan liikuteltavia studioita on tarkoitus rakentaa jenkkikaupunkien, kuten New Yorkin, Denverin ja Portlandin ohella myös Tukholmaan.

Kasitan idean taustalta löytyy Professori Dumpsterina tutuksi tullut Jeff Wilson, joka lähti tutustumaan tilaa järkevästi käyttäviin asumisratkaisuihin ja kaupunkien asunto-ongelmien ratkaisemiseen asumalla kolmen neliön roskiksessa.

2 kommenttia

Jussi B

13.10.2015 08:00

Ehkä sellainen ajatusvirhe tässä on, että ei näitä kai kannata kasvukeskuksiin rakentaa, vaan sellaisille paikoille, joissa asuntokysyntä voi olla lyhytaikaista. Esimerkiksi kaivoskaupungit voitaisiin tehdä tällaisista ja ottaa sitten mukaan, kun kaivos loppuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ihana ajatus

20.10.2015 13:31

Täähän on ihan hauska "trailer park" tyyppinen vahtoehto sinkuille, jotka haluaa talveksi ydinkeskustaan, ja kesäksi böndelle meren/järven rantaan.

Kelpais mulle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi