2015 oli paras elokuvavuosi yli 30 vuoteen

Viime vuosi oli ennätysvuosi: kokonaiskatsojamäärä elokuvateattereissa oli paras vuoden 1983 jälkeen.

Kuva: Noel Powell / Fotolia

Suomalaiset kävivät vuonna 2015 elokuvissa 8,8 miljoonaa kertaa ja lähes joka kolmas katsoja valitsi kotimaisen elokuvan. Kokonaiskatsojamäärä oli paras sitten vuoden 1983. Kotimaisen elokuvan katsojamäärä – 2,6 miljoonaa – on suurin 60-luvun lopulla alkaneen luotettavan tilastoinnin aikana. Kotimaisen elokuvan katsojaosuus oli 29 %.

"2015 oli paras elokuvavuosi yli kolmeenkymmeneen vuoteen ja paras kotimaisen elokuvan vuosi ainakin yli neljäänkymmeneen vuoteen, hyvin tyytyväinen saa olla", kertoo Suomen Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen.

"Uudistuva elokuvateatterikanta yhdistettynä menestyviin ulkomaisiin ja kotimaisiin elokuviin on ennätysvuoden takana. Kun lupaillut uudet elokuvateatterit lähivuosina valmistuvat, on syytä erinomaisena elokuvavuonna odottaa jopa 10 miljoonan katsojan haamurajan ylittämistä", Koistinen maalailee.

Peräti 21 elokuvaa ylitti 100 000 katsojan rajan. Suosituimmista elokuvista katsotuin, 007 Spectre sai yli 600 000 katsojaa ja kotimaisten ykkönen, Luokkakokous, ylitti puolen miljoonan katsojan rajapyykin. Kahdenkymmenen katsotuimman elokuvan joukossa oli kahdeksan kotimaista elokuvaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi