3d-katutaiteen kehittäjä Manfred Stader luo illuusioita

1980-luvulla aloittaneen taiteilijan teokset toimivat lomaposeraauksien taustana.

Manfred Stader oli jo 1980-luvun puolivälissä saavuttanut Master Street Painter -tittelin, joka tuossa vaiheessa oli myönnetty yhden käden sormilla laskettavalle joukolle taiteilijoita.

"Aloitin katumaalaamisen 1980-luvulla, koska siihen aikaan kaupungeissa alkoi olemaan paljon katumaalaajia. He eivät yleensä olleet kovinkaan lahjakkaita. Minä yritin sitä ja menestyin erinomaisesti heti alusta alkaen", Stader kertoo Citylle.

Katutaide on noussut uudelle tasolle Staderin uran aikana. Saksalaisen teokset koristavat nykyisin keskeisiä julkisia paikkoja ja suurin osa niistä tehdään asiakastöinä.

"Useimmiten työstän ideaa yhteistyössä asiakkaan kanssa", Stader selvittää luomisprosessiaan.

Staderin suosituimpia teoksia ovat illuusiot, jotka tarjoavat taustan paikalle osuvien valokuville. Oikeasta kulmasta kuvattuna poseeraaja näyttää istuvan kuilun reunalla tai auton konepellillä.

Stader oli ensimmäinen, joka yhdisti renessanssin ja barokin maalaustaiteen tekniikoita luodessaan illuusioitaan asfaltille. Sen jälkeen 3d-katutaiteesta on tullut oma taiteenlajinsa, jonka tekijöitä löytyy ympäri maailmaa. Veteraanilla riittää töitä, vaikka kilpailu on koventunut.

"Olen jatkuvasti kiireinen ja aina matkustamassa paikasta toiseen."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi