Assembly jyrähti käyntiin

Luvassa korkeaa sykettä ja megascreeniä.

Assyillä ei sähköä säästellä.
Assyillä ei sähköä säästellä.

Tänään puolilta päivin pärähti käyntiin monen nörtin vuoden kohokohta, kun 20-vuotisjuhliaan viettävä Assembly avasi ovensa Hartwall Areenalla. Nelipäiväiseen koitokseen mahtuu demoskabaa, ARTtech-seminaareja, musiikkia ja tietysti pelaamista. Varmasti myös paljon kokista ja valvomista. 30 pelaajan syke joutuu testiin tämän vuoden Assyillä. Näin kerätään tietoa siitä, kuinka kuumottavaa on pelata hektisiä turnauksi ympäri vuorokauden.

Juhlavuoden kunniaksi tietokonefestareilla nähdään perjantaina odotettu MegaScreen-tapahtuma, jossa kaikki tuhannet bileissä mukana olevat koneet kytketään yhteen ja muutetaan yhdeksi isoksi näytöksi, jossa yksi kone vastaa yhtä pikseliä. Kävijämäärät ovat vakiintuneet viime vuonna 5 000 ihmiseen, joista muutamalla tuhannella on oma kone matkassa. Viimeksi MegaScreen nähtiin Assyillä vuonna 2008. Ajan muutosta kuvaa hyvin se, että 2008 MegaScreen oli tuolloin Nokian NCage-käsikonsolin sponsoroima, kun taas tänä vuonna MegaScreenin yhteistyökumppanina häärii Rovio.

Peleistä mätetään kisahengessä ainakin StarCraftiä, Counter-Strikea, Sourcea, Tekken 6:a sekä League of Legendsiä. 

ARTtech-seminaari esittelee arvostettuja pioneereja, alan veteraaneja, teknologiaeksperttejä ja taiteilijoita kiinnostavissa seminaarisessioissa, joiden aiheena ovat teknologia, taide ja niiden yhdistäminen. Kaikki seminaarit ovat Assemblyn kävijöille ilmaisia. 

Demoskeneen on puhaltunut uusia tuulia ja luvassa on uusia skaboja (mm. 1k intro, Dance & Listening music) sekä todella kovia teoksia tutuissa kompoissa. Kokonaisuutena palkintopotti eSports- ja demoskenekisoissa ylittää 50.000 euroa.

Se on siis Game on! Cityssä viikonlopun aikana luvassa tunnelmapaloja paikan päältä.

Lue ensimmäinen City-vakoojan raportti tapahtumasta!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi