Avaruusnatsielokuva onnistui joukkorahoituksessa

Iron Sky:n jatko-osaa päästään pian tekemään.

Jatko-osassa ollaan hieman eri maisemissa.
Jatko-osassa ollaan hieman eri maisemissa.

Tuotantoyhtiö Blind Spot Picturesin kuunatsikomedia Iron Sky:n jatko-osa on saavuttanut joukkorahoitustavoitteensa. Iron Sky The Coming Race-niminen elokuva keräsi yli 150 000 dollaria 57 päivän rahoituskampanjan aikana Indiegogo-sivustolla. Näillä rahoilla on tarkoitus tehdä elokuvan käsikirjoitus ja neljän minuutin pituinen promovideo.

“Olihan rypistys, mutta ylpeänä voin sanoa, että saimme tavoitteen saavutettua. Saimme kuitenkin jälleen huomata, että joukkorahoitus on täyttä työtä, jokaisen dollarin eteen saa painaa hommia niska limassa”, Timo Vuorensola iloitsee.

Edeltäjänsä tavoin Iron Sky:n jatko-osan kehittely on suurilta osin fanirahoitteista. Myös varsinaisessa elokuvatuotannossa yhteisörahoitus tulee näyttelemään merkittävää roolia.

“Kokemuksemme yhteisörahoituksesta ovat olleet loistavia ja rahoitusmallina se sopii Iron Sky:n kaltaiselle, fanivetoiselle elokuvalle”, tuottaja Tero Kaukomaa sanoo. Tuottajan mukaan tavoitteena on, ettei levityssopimuksia tehtäisi ennen elokuvan valmistumista, jotta sisällön täysi kontrolli pysyisi elokuvan tekijöillä.

Iron Sky:n jatko-osan kuvaukset alkavat vuonna 2015. Näyttelijöinä elokuvassa nähdään ainakin ensimmäisessä osassa näytelleet Udo Kier ja Stephanie Paul. Tarina on hieman erilainen kuin aikaisemmassa elokuvassa, sillä jatko-osassa matkataan maapallon onttoon keskipisteeseen.

“Paljon komediallista inspiraatiota on haettu mahtipontisista megaelokuvista, jotka pyrkivät pureutumaan ihmiskunnan syntyyn”, Vuorensola sanoo. “Tämä on loputtoman hauska aihe ja tarjoaa määrättömästi mahdollisuuksia mustalle, satiiriselle komedialle.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi