BrewDog julkisti kaikki reseptinsä kotipanijoiden iloksi

DIY Dog tarjoaa parisataa sivua suositun panimon salaisuuksia.

Kuva: Brewdog

BrewDog on skottilainen panimo, joka on kasvanut vajaassa kymmenessä vuodessa pienestä panimosta kansainväliseksi olutjätiksi. Nyt panimo on tullut siihen pisteeseen, että se lahjoittaa kaikkien oluidensa reseptit kotipanijoiden ja vaikka kilpailijan kopioitavaksi.

Briteissä ei BrewDogin perustajien Martin Dickien ja James Wattin mukaan löytynyt kunnon olutta, joten he päättivät tehdä sellaisen itse. Ensin he halusivat luoda uudelleen suosikkioluensa Sierra Nevada Pale Alen ja myöhemmin monia muita olutherkkuja. Alun perin BrewDogin olut tehtiin isolla kotilaitteistolla ja myöhemmin suosikeiksi nousseet merkit ovat perua siltä ajalta. Koska oluen kotipaneminen on heillä, kuten monilla muillakin käsityöoluita tekevillä panimoilla verissä, halusivat he auttaa uusia kotipanijoita eteenpäin.

"Olemme aina tykänneet jakaa tietoamme, asiantuntemustamme ja intohimoamme käsityöolut-yhteisölle ja halusimme nyt viedä yhteistyön hengen seuraavalle asteelle. Joten tässä ne ovat. Avaimet valtakuntaamme", Watt kirjoittaa BrewDogin blogissa.

Oluen panemiseen tarvittavat välineet listataan DIY Dogissa.
Oluen panemiseen tarvittavat välineet listataan DIY Dogissa. Kuva: DIY Dog

Apua tarjotaan ladattavan DIY Dog -paketin muodossa. Se on yli 200-sivuinen tietopaketti BrewDogin oluista. Alussa kerrotaan hyödyllistä perustietoa oluen panemisesta, listataan sanastoa ja kerrotaan kikkoja paremman oluen tekemiseen. Varsinainen sisältö muodostuu “olutkorteista”, joissa kerrotaan kunkin oluen valmistusprosessi, raaka-aineet ja vinkataan, minkä ruoan kanssa olut sopii yhteen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi