DJ Shadow saapuu ilmaiskeikalle Helsinkiin

DJ-legenda roudaa levylaukkunsa ja pettämättömän tyylitajunsa Club Lumiaan.

Nokian Club Lumia -konsepti on tuonut Suomeen kuluvan vuoden aikana kansainvälisiä huippu-dj:tä. Nyt Diplon ja Dimitri from Parisin jatkoksi Suomeen lennätetään DJ Shadow, yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista dj-tuottajista. Keikka pidetään 10. marraskuuta Nokia Factoryssä ja lippuja tapahtumaan saa ainoastaan Club Lumian verkkosivujen kautta, täyttämällä nettihakemus.

"DJ Shadow´n keikka Club Lumiassa on historiallinen, sillä se on hänen ensimmäinen esiintymisensä Helsingissä", Nokian Marketing Manager Tuomas Lonka sanoo.

DJ Shadow, oikealta nimeltään Josh Davis, ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1996 Entroducing….-albuminsa myötä. Shadow rakensi koko levyn sampleilla, ja se merkittiin myös Guinnessin ennätyskirjaan ensimmäisenä kokonaan sampleista koottuna albumina. Kriitikoiden kautta linjan ylistämällä albumilla kuullaan myös suomalaista osaamista, sillä kappaleessa Midnight in a Percect World Shadow käyttää Pekka Pohjolan loistavaa Sekoilu seestyy -kappaletta.

Pekka Pohjolan ja muut helmensä Shadow kaivaa kellarivarastostaan, jossa hänellä on jemmassa yli 60 000 lp:tä. Shadow´n musiikille on vaikea lyödä genreleimaa. Hänen biiseillään on kuultu E-40:n ja Q-Tipin kaltaisia huippuräppäreitä, mutta myös indie-tähtiä kuten Thom Yorke ja Bon Iver. Vuosien varrella Shadow on kaatanut musiikillisia raja-aitoja ympäriltään moneen suuntaan.

Yleisön on välillä ollut vaikea pysyä mukana Shadow´n käänteissä. Vahvasti räppipainotteisen Outsider-albumin kiertueella Briteissä mies löi liinat kiinni, kun yleisö ei kunnioittanut mukana olleita räppäreitä, vaan keskittyi toivomaan vanhoja hittejä. Shadow keskeytti keikan, lupasi soittaa yhden vanhoista hiteistään ja vaati, että sen jälkeen yleisö kunnioittaa uutta tuotantoa. Myöhemmin hän kertoi blogissaan, kuinka suunnitelmissa ei todellakaan ollut toistaa ensimmäistä albumia uudestaan ja uudestaan.

Club Lumiaan Shadow saapuu All Basses Covered -kiertueen tiimoilta. Kiertue sai alkunsa Yhdysvalloista ja jatkoi sieltä Etelä-Amerikan kautta Etelä-Eurooppaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi