Drank - juomaehdotuksia

Kesää voi vielä jatkaa - kesäisten drinkkireseptien avulla.

Miltä kuulostaa mustaherukkaolut, Sherry-Bomb tai raparperibellini? Melko herkulliselta, vai mitä? Entä jos opettelisit tilaamisen sijasta tekemään niitä kotibaarissa?

Drank on kokoelma omintakeisia juomareseptejä, kauniita valokuvia ja hauskoja kuvituksia. Se on vaaleanpunainen, matalan kynnyksen juomavihkonen, jonka reseptit ovat yksinkertaisia mutta nerokkaita ja joihin pystyy kuka tahansa. (Kirjan sijaan sen tekijät haluavat kutsua sitä vihkoseksi.)

Drankin ovat tehneet stylisti ja kenkäsuunnittelija Kirsikka Simberg, graafinen suunnittelija ja kuvittaja Taika Mannila sekä graafinen suunnittelija Tuukka Koivisto.

Reseptit on kirjan tekijöiden mukaan saatu tai lainattu kavereilta ja sukulaisilta sekä keksitty vahingossa. Osa on klassikkojuomia, joita on sovellettu mielikuvituksellisin, mutta toteutettavissa olevin tavoin. Kaikki juomat ovat kuulemma hyviksi käytössä havaittuja. 

Vihkosen sivuilta löytyy ilahduttavasti myös alkoholittomia drinkkejä sekä juomia, joiden alkoholipitoisuus on hyvin matala. Reseptit ovat melko helppoja, eivätkä vaadi paljoa raaka-aineita. Riemastuttavinta koko vihkosessa lienee kuitenkin se, että jokaiselle drinkille on annettu myös musiikkisuositus (voinet arvata, mihin viinaan liittyvän reseptin kaveriksi suositellaan esimerkiksi Snoopin Gin & Juicea). Drank-soittolistan löytää Spotifysta.

Drank - juomaehdotuksia, 16,90-19,90 euroa, Cozy Publishing. Saatavilla Akateemisesta, Suomalaisesta, Moko Marketista, Proloquesta, Perobasta ja Olkkarista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi