"En tiedä, miksi James Bond on niin suosittu"

City tapasi Bond-leffoista tutun tanskalaisnäyttelijän Jesper Christensenin Kööpenhaminassa.

Spectren tuottaja Michael G. Wilson (vas.) poseeraa herra Whiten eli Jesper Christensenin kanssa Kööpenhaminassa.
Spectren tuottaja Michael G. Wilson (vas.) poseeraa herra Whiten eli Jesper Christensenin kanssa Kööpenhaminassa. Kuva: Christian Geisnæs

Tanskalainen näyttelijäkonkari Jesper Christensen, 67, esittää uudessa Bond-elokuvassa 007:n vihollista, herra Whitea. City tapasi Christensenin Kööpenhaminassa juuri ennen elokuvan gaalaensi-iltaa.

Spectre on jo kolmas agenttielokuva, jossa Christensen on mukana. Rooli Bondin vihollisena, herra Whitena, tulee näyttelijäveteraanilta luonnostaan. Christensenin mukaan kuvauksiin palaaminen on kuin aloittaisi taas koulun kesäloman jälkeen.

“Olen kyllä tosi pienessä osassa näissä elokuvissa”, Christensen sanoo ja näyttää sormilla muutaman millin verran ilmaa kööpenhaminalaisen luksushotellin haastatteluhuoneessa.

Neljänkymmenen vuoden elokuvauran jälkeen Christensen on silti pöllämystynyt valtavasta koneistosta, joka Bondin ympärillä pyörii. Bond-elokuva ei jää keneltäkään huomaamatta.

“Olen tehnyt tähän leffaan enemmän promoa kuin itse elokuvaa”, Christensen sanoo ja nauraa.

Ensimmäinen Bond-elokuva ilmestyi vuonna 1962, ja Spectre on järjestyksessä kahdeskymmenesneljäs. Christensenin mielestä on uskomatonta, että tarina uppoaa ihmisiin edelleen. Hän kertoo nähneensä kaikki elokuvat, muttei itse välitä niistä Bondeista, joissa agenttipääosaa näyttelevät Roger Moore tai Pierce Brosnan.

"Sitä voi olla hotellihuoneessa missä tahansa maailman kolkassa, kärsiä unettomuudesta kahdelta aamuyöllä, ja televisiosta tulee takuulla jokin Bond-elokuva. Jos se on Connery- tai Craig -Bond, jään katsomaan, vaikka olisin nähnyt sen jo aiemmin."

Christensen ei tiedä, mikä Bond-elokuvissa viehättää. Hän uskoo, että tenho piilee räjähtävässä toiminnassa tai huumorissa, jota kaikista saagan osista löytyy.

"Bond-elokuvien huumori on mielestäni parantunut vuosien aikana. Spectre on minusta hauska elokuva."

Juttelemme siitä, miksi skandinäyttelijät ovat niin usein roiston osassa kansainvälisissä elokuvissa. Christensen vitsailee, että muut kansallisuudet on jo käytetty loppuun. Todellisessa elämässä leppoisaakin leppoisampi mies on yllättynyt siitä, että hänet valittiin rikolliseen rooliin. 

"En ymmärrä sitä, eikä perheenikään. Uskon, että se johtuu huonosta kielitaidosta”, hän sanoo ja iskee silmää.

007 Spectre elokuvateattereissa 30.10. alkaen. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi