Entisen huvipuisto Wasalandian raunioille nousee kokonainen teemakylä

Vaasassa suunnitellaan kunnianhimoista käsityöläis- ja tapahtumakylää, joka vetäisi puoleensa niin kotimaisia kuin ulkomaisia turisteja.

Entisen huvipuisto Wasalandian alueelle on rakenteilla kokonainen teemakylä. Mittavan hankkeen tarkoitus on luoda yli viiden hehtaarin hylätylle entiselle huvipuistoalueelle käsityöläis- ja tapahtumakylä, Craft Park, jonne on suunniteltu panimoa, kolmea ravintolaa, markkinakatua, lasten leikkipuistoa sekä paljon muuta tekemistä ja viihtymistä kaiken ikäisille. Alue sijaitsee Vaasan Vaskiluodossa.

Panimo Brew Cave nousee entisen Kummituslinnan rakennukseen. Panimon taustalla häärää noin 3000 eri olutta elämänsä aikana maistellut panimovastaava Sami Laukka. Panimoon hankitaan 1500 litran keittokattila ja 9 000 litran edestä käymiskapasiteettia, kerrotaan Craft Parkin sivuilla. Panimossa tullaan valmistamaan muutamaa päätuotetta sekä “runsaasti kokeellisempia ja erikoisempia oluita”. Oluet tulevat myyntiin pääasiassa panimon yhteydessä olevaan Brew Cave -ravintolaan.

Lisäksi alueelle luvataan kotiolutpanimoa, jonka tiloja ja tarvikkeita vuokrataan innokkaille kotioluen panijoille.

Alueelle on kaavailtu laajaa leikkipuistoa päiväkoti-ikäisille ja aktiviteettipuistoa kouluikäisille lapsille. Leikki- ja aktiviteettipuistojen väliin on suunniteltu kahvilaa, jonka terassilta on näkymä molempien puistojen alueille. Kahvilassa voi nautiskella esimerkiksi paikallisesti tuotettua mehua sekä suolaisia ja makeita herkkuja, raakakakkuja sekä mallasleivoksia.

Craft Parkiin suunnitellaan myös lähikauppaa, joka tarjoaisi lähituottajien elintarvikkeita, kotimaisia pienpanimo-oluita sekä lähialueiden käsityöläisten tuotteita. Markkinakadulla taas voisi shoppailla useiden kymmenien näytteilleasettajien tuotteita ja nauttia kadun hulinasta ravintolan pikkuterassilla.

Hanke on kaiken kaikkiaan kunnianhimoinen.

Craft Park kertoo pyrkivänsä panostamaan Vaasan ja koko Pohjanmaan alueen vetovoimaan niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin turistien keskuudessa.

"Tavoite on se, että ensi kesänä saataisiin jo jonkinlaista toimintaa, ainakin panimo ja panimoravintola sekä tapahtumatoimintaa. Kaikki on aika pitkälti kiinni rahoituksesta. Jos ensimmäisellä rahoituskierroksella ei päästä tavoitteisiin, niin sitten täytyy hakea muita vaihtoehtoja. Silloin aikataulutkin tietysti venyvät", kommentoi toimitusjohtaja Tommi Kypärä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi