Eurooppalaisen live-alan katseet kohdistuvat Suomeen

Mukana oleville suomalaisbändeille on herunut jo näkyvyyttä kansainvälisessä mediassa.

Disco Ensemble.
Disco Ensemble.

Huomenna keskiviikkona 9. tammikuuta alkavan Eurosonic Noorderslaag -festivaalin lavoilla nähdään 16 suomalaisartistia. Eurosonic on eurooppalaisen live-alan tärkein tapahtuma.

Ensimmäistä kertaa Eurosonicissa esiintyvät musiikkiviennin keskiössä olevat Death Hawks, Eva & Manu, LCMDF, Lau Nau, Mesak, Acid Symphony Orchestra, Pertti Kurikan Nimipäivät, Phantom, Satellite Stories, Sin Cos Tan sekä Siinai. LCMDF on Euroopan yleisradioiden liiton EBU:n valinta Eurosoniciin.

Eurosonic on myös päättänyt kutsua tapahtumaan neljä siellä aikaisemminkin soittanutta suomalaisyhtyettä: Disco Ensemble, Don Johnson Big Band, Huoratron ja Rubik.

Kuudestoista suomalaisartisti on European Border Breakers Award -voittaja French Films, joka esiintyy televisioitavassa avajaisseremoniassa, jonka juontajana ja isäntänä toimii Jools Holland. Avajaiset nähdään ja kuullaan useissa Euroopan maissa niin radiossa kuin televisiossakin. Palkinnon saa vuosittain kymmenen eurooppalaista artistia, ja French Films onkin päässyt kovaan seuraan muun muassa Emeli Sandén ja toissa vuonna palkitun Adelen kanssa.

Palkintoseremonia pidetään 9. tammikuuta Eurosonic Noorderslag -festivaalin yhteydessä Hollannin Groningenissa. Edellisen kerran suomalaisartisti on voittanut EBBA:n vuonna 2008, jolloin palkinto annettiin Sunrise Avenue -yhtyeelle.

Phantom.
Phantom.

Ovet auki Eurosonicin avulla

Eurosonicin suomalaisartistit ovat jo ennen tapahtumaa saaneet hyvin näkyvyyttä kansainvälisessä mediassa ja blogeissa. Brittilehti The Guardian julkaisi Phantomin uuden kappaleen verkkosivuillaan, musiikkilehti Q:n Song of the Day -palsta hehkutti Disco Ensemblen ja Satellite Storiesin biisejä tammikuussa.

Eurosonicissa, sen tuomasta medianäkyvyydestä huolimatta, on tärkeää, että bändit tulevat nähdyksi ja kuulluksi. Eurosonicin merkitystä kansainvälisenä live-alan tapahtumana ei voi liikaa korostaa. Tapahtuma toimii Euroopan yleisradioiden liiton EBU:n sekä kansainvälisten live-alan ammattilaisten kohtauspaikkana, joten bändit ja artistit esiintyvät siellä median, festivaalien promoottoreiden ja muiden musiikkialan portinvartijoiden katseiden alla.

"Eurosonicissa kokoontuu kaikki Euroopan merkittävät livepuolen ammattilaiset, joten tää keikka tulee olemaan tärkeä niin ensi kesän festareita ajatellen koko Euroopassa, kuin myös mahdollisten isojen lämppärislottien avautumisessa bändille. Meille ajoitus on otollinen, kun uusi levy on jo nyt aiheuttanut hyvää liikehdintää", sanoo toista keraa Eurosoniciin esiintymään menossa olevan Disco Ensemblen kitaristi Jussi Ylikoski.

"Edellisellä Eurosonic-keikalla bändimme nousi monen kovan luokan toimijan tietoisuuteen. Tämä näkyi seuraavan kesän lukuisissa festarikiinnityksissä ympäri Eurooppaa. Mutta jotta Eurosonicin kaltaisesta tapahtumasta saa hyötyä irti, pitää muistaa bändin managementin työn tärkeys tässä. Systemaattinen työ oikeiden ihmisten paikalle saamiseksi on ratkaisevaa", hän jatkaa.

French Films.
French Films.

Kansainväliset katseet kohdistuvat Suomeen

Eurosonicin kumppanuusmaana Suomi osallistuu myös näkyvästi ammattilaisille suunnattuihin seminaarisisältöihin. Nelipäiväisessä seminaariohjelmassa keskitytään suomalaiseen musiikkialaan ja sen nousevaan menestykseen niin lavoilla kuin biisintekijöinäkin.

"Suomalaisartistien kattaus Eurosonicissa on erinomainen otos siitä potentiaalista, mitä maastamme tällä hetkellä löytyy. Tapahtumaan haki esiintymään yli 80 artistia, joista jokaisella olisi ollut riittävät edellytykset tulla valituksi. Eurosonicin ohjelmatiimi todellakin joutui vaikean valinnan eteen", Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen toteaa.

Maakumppanuustuotannon toteuttaa Music Finland yhteistyössä YleX:n, Suomen Benelux-instituutin ja Suomen Haagin suurlähetystön kanssa. Hanketta rahoittavat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, ulkoasianministeriö sekä ESEK ja LUSES.

Rubik.
Rubik.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi