First Person Shooter -elokuva vie katsojan veriselle matkalle

Ilya Naishullerin Hardcore antaa katsojalle päähenkilön näkökulman. Ei perheen pienimmille.

Hardcore kuvaa hyvin suunnitteilla olevaa elokuvaa. Kyseessä on ensimmäinen täyspitkä elokuva, joka on kuvattu kokonaan räiskintäpeleistä ja netin pornopätkistä tutusta päähenkilön näkökulmasta. Ainakin trailerin perusteella veri lentää ja meininki on todella hurjaa. Se ei todellakaan sovi perheen pienimmille.

“Olen todella itsevarma Hardcoresta, koska se pistää sinut katsojana elokuvan sankarin paikalle. Sinusta tulee hän, kun koet matkan hyvin persoonallisella tavalla”, kertoo leffan ohjaaja Ilya Naishuller.

Elokuva on jo kuvattu valmiiksi ja parhaimmillaan se hakee joukkorahoitusta Indiegogosta jälkituotantovaiheen kuluihin. POV-näkökulman uskottavaksi saamiseksi leffa kuvattiin lähes kokonaan GoPro-kameroilla, jotka kiinnitettiin erikoisvalmisteiseen päätelineeseen.

“Tuotannon alusta asti olemme tienneet, että meidän on käännyttävä joko rahamiesten tai joukkorahoituksen puoleen, jotta saamme filmin valmiiksi. Päätin, että olen valmis joukkorahoitukseen, mutta vasta sitten, kun leffa on kuvattu ja pidän siitä mitä näen. Nyt on tullut sen aika”, Naishuller sanoo.

Tällä hetkellä leffa on kerännyt tavoittelemastaan 250 000 dollarin potista lähes 150 000 dollaria, kun keräystä on jäljellä vajaa viikko.

Ilya Naishuller tuli tutuksi internet-yleisölle ohjattuaan Biting Elbows -bändin musavideoksi Bad Motherfucker -lyhytelokuvan, joka on kerännyt Youtubessa yli 24 miljoonaa katselukertaa. Palaute oli ylistävää ja ylistäjien joukossa oli venäläisen Night Watch -elokuvan ja Wanted-sarjan ohjaaja Timur Bekmambetov. Hän ilmoitti Naishullerille olevansa valmis tuottamaan koko pitkän elokuvan samalla first person shooter -tyylillä.

“Vaikka olen kärsimättömästi odottanut, että pääsisin ohjaamaan täyspitkän elokuvan, kieltäydyin tarjouksesta, koska ajattelin, että kyseessä on kikka, joka ei voi toimia isolla screenillä. Timur vastasi kysymällä, että ‘etkö halua nähdä POV-filmiä elokuvateatterissa?’ Sanoin kyllä. Hän vastasi: ‘no, mieti sitä. Jos joku voi saada tämän toimimaan, se olet sinä’. Se lause potkaisi minut vauhtiin”, Naishuller kertoo.

1 kommentti

Doomed

2.12.2014 12:21

Doomin elokuvaversio ois pitäny tehä näin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi