George Lucas laittaa hyvän kiertämään: Disney-kaupan rahat käytetään koulutuksen kehittämiseen

Star Wars -moguli ei ole ihan paska jätkä.

George Lucas ei juoni pahoja Darth Vaderin kanssa.
George Lucas ei juoni pahoja Darth Vaderin kanssa.

Ohjaaja-tuottaja-moguli George Lucas ei myynyt Lucasfilm-tuotantoyhtiötään ja sen mukana Tähtien sodan oikeuksia Disneylle kääriäkseen itselleen älyttömiä masseja. Disney-kaupasta Lucasille kilahtaa neljä miljardia dollaria, mutta rahat eivät lihota Lucasin kukkaroa.

Lucasfilmin edustaja kertoi The Hollywood Reporterille, että Lucas lahjoittaa suurimman osan kaupparahoista hyväntekeväisyyteen. Lucasin tavoitteena on tukea koulutuksen kehitystä lahjoittamalla rahat hyväntekeväisyysjärjestölle.

Elokuvabisneksestä vetäytyvä Lucas on tällä hetkellä Edutopian puheenjohtaja. Edutopia on osa George Lucas Educational Foundation -järjestöä, joka tukee opetuksen kehitystyötä. Vielä ei ole selvää, menevätkö rahat Edutopialle vai perustaako Lucas täysin uuden järjestön.

Vuonna 2006 Lucasin järjestö lahjoitti 175 miljoonaa dollaria USC School of Cinematic Arts -elokuvakoululle. Lucasin muita hyväntekeväisyyskohteita ovat vuosien varrella olleet mm. Film Foundation, Stand Up To Cancer ja Make-A-Wish Foundation.

"Suurin osa ajastani ja rahoistani on 41 vuoden aikana mennyt yritykseeni", kommentoi Lucas keskiviikkona 31. marraskuuta.

"Uudessa elämänvaiheessani palkitsevaa on se, että voin käyttää enemmän aikaa ja resursseja hyväntekeväisyystyöhön."

Nämä puheet tukevat Lucasin vuonna 2010 julkaisemaa The Giving Pledge -nimistä lupausta, jossa hän julisti pyhittävänsä suurimman osan omaisuudestaan koulutuksen kehittämiseen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi