Graafikon kirja näyttää maailman lukihäiriöisen silmin

Teoksen tekijä toivoo lisää ymmärrystä lukivaikeuksien kanssa kamppaileville.

Lukihäiriön eli dysleksian keskeisiä piirteitä ovat vaikeudet hahmottaa ja käsitellä äänteisiin liittyvää tietoa. Kirjaimet ja numerot saattavat vaihtaa paikkaa, ja käsiala on vaikeasti luettavaa. Vastavalmistunut graafikko Sam Barclay päätti tehdä kirjan siitä, miltä maailma näyttää lukihäiriöisen silmin, uutisoi The Huffington Post. Tuloksena syntyi teos I wonder what it’s like to be dyslexic ("Miltäköhän tuntuu olla lukihäiriöinen").

"Lukihäiriöisenä olen aina kiinnittänyt huomiota yhteen asiaan. Saatavilla olevan avun tavoitteena on aina ollut auttaa minua lukemaan paremmin. Hyvin vähän vaivaa on nähty sen eteen, että ihmiset ympärilläni tajuaisivat, miltä tuntuu kamppailla lukemisen kanssa", mies kertoo Kickstarter -sivustolle lataamassaan videossa.

Kickstarter on netissä toimiva joukkorahoituspalvelu, jonka avulla yksityishenkilöt tai yritykset voivat hakea rahoitusta projekteilleen. Jo yli 700 henkilöä on tukenut Barclayn kirjahanketta reilulla 31 500 eurolla.

Graafikko kertoo videolla halunneensa luoda jotakin kaunista ja design-henkistä, joka "sopii yhtä hyvin kotiin sohvapöydälle kuin luokkahuoneeseen tai työympäristöön."

"Olemme saavuttaneet jotakin ihmeellistä jos edes yksi lukivaikeuksista kärsivä tulee kirjan ansiosta paremmin ymmärretyksi, ja sen myötä oikeudenmukaisesti kohdelluksi", Barclay toteaa.

Lähde: The Huffington Post

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi