Hello 2012: Klubimusan vuosi huipentuu

Vuoden vaihtumista juhlitaan Circuksessa suomalaisen trancen ykkösketjun kanssa.

Super8 & Tab soittavat mieluusti uutena vuotena Suomessa, vaikka vaihtoehtoja riittäisi.
Super8 & Tab soittavat mieluusti uutena vuotena Suomessa, vaikka vaihtoehtoja riittäisi.


The Circuksen tanssilattian päästävät uutena vuotena irti Hello 2012 -bileiden huippu-dj:t Super8 & Tab, Alex Kunnari, Orkidea ja kuuden tunnin setin heittävä Heikki L.

Super8, oikealta nimeltään Miika Eloranta, hengaili vielä muutamaa päivää ennen uutta vuotta Las Palmasissa vanhempiensa luona lomailemassa ja joulua viettämässä. Super8 & Tab ovat viettäneet vauhdikasta vuotta.

"On ollut mahtava vuosi. Olemme päässeet lähes kaikille isoille festareille, mitä tälle musiikille on", Eloranta sanoo.

Näihin kuuluvat ainakin Dallasin Electric Daisy Carnival, Tomorrowland Belgiassa, Dance Valley Hollannissa, Global Gathering Englannissa ja Electric Zoo New Yorkissa. Väkeä riittää parhaimmillaan kymmeniätuhansia per festari.

Elokuussa 2010 valmistunut Super8 & Tab -levy Empire nosti kaksikon maailman trance-tähtien joukkoon. Paikan vakiinnuttamisesta kertoo tänä syksynä julkaistu remix-albumi, jossa Empiren biisejä miksasi lista nimekkäitä dj:tä, kuten Gareth Emery, Kyau & Albert ja 4 Strings.

"Tehtiin levy-yhtiölle lista siitä, kuka tekisi minkäkin biisin ja remix-levylle päätyneet artistit olivat yksi yhteen sen listan kanssa. Olimme ihmeissämme. Silloin, kun albumin ensimmäisiin biiseihin pyydeltiin remiksejä, se ei mennyt yhtä helposti. Monesti remiksin tekeminen on dj-artisteille markkinointia ja nyt meidän biisien tekeminen koettiin markkinahyötynä", Super8 kertoo onnistuneesta projektista.

Yhteensä kaksikon vuoteen mahtuu kuutisenkymmentä keikkaa, näistä alle kymmenen Suomessa.

Vuosi on ollut hyvä myös klubimusalle kokonaisuutena. Jenkeissä menee kovaa, tanssilattiat ovat täynnä ja saundi on tuoretta.

"House on ollut ihan kauheessa nosteessa David Guettan ja ruotsalaisten tekijöiden takia. Uus saundi on nuorelle kuulijakunnalle helpommin omaksuttavaa. Trance ottaa paljon vaikutteita muista genreistä ja on muuttunut paljon viimeisen puolen vuoden aikana housempaan suuntaan. Ensi vuoden aikana tullaan kuulemaan paljon uudenkuuloista trancea. Klubimusa ei ole koskaan ollut näin isoa, riittää kun avaa Yle X:n, niin sitä kuulee", Super8 summaa klubimusan suurta kuvaa.

Eloranta palaa huomenna Suomeen ja Pitäjänmäen studiolleen, jossa on valmisteltavana vielä "spesiaalitavaraa" uuden vuoden kattausta varten.

"Täytyy viimeistellä vielä yksi biisi ja jotain mashuppeja bileitä varten. Vähän kuultuja biisejä on tulossa. Näihin bileisiin panostetaan tavallista enemmän."

Vaihtoehtoja uuden vuoden keikkojen suhteen olisi Super8 & Tabille riittänyt.

"Kyllähän noita olisi ollut, olisi voinut lähteä vaikka Brasiliaan soittamaan. Iso tekijä tässä oli se, että päästiin itse tekemään tapahtumaa ja saatiin kaverit mukaan. Kiva viettää uusi vuosi Suomessa, kun on vaimot ja kaveritkin paikalla."

Dj-kaveruksista paikalla ovat Orkidea, jonka kanssa Super8 on työstänyt biisejä, Alex Kunnari, joka miksasi yhden biisin Empiren remix-versiolle sekä Heikki L, joka omistaa Pitäjänmäen Helsinki Vibes -studion yhdessä Super8:n kanssa. Studiolla vallitsee hyvä yhteishenki eikä omien ideoiden suhteen olla mustasukkaisia.

"Pitskussa on loistava kommuuni. Siellä on teidänkin tulevaisuuden dj-listalle nostama Anton Sonin sekä Heikki L, Something Good ja DJ Rx. On hyvä päästä jakamaan ideoita porukan kanssa, esimerkiksi siitä, kuinka joku hullu saundi on saatu aikaan. Ruotsalaiset on tehnyt tätä jo vaikka kuinka pitkään. Ekaks autat kaveria, niin se palaa jossain vaiheessa auttamaan sua. Tai jos omasta päästä ei tahdo taittua, niin menee naapurihuoneeseen kattomaan, miten joku Anton tekee nuoruuden innolla, ilman mitään estoja, ja palaa sieltä idean rikkaampana", Super8 kuvailee studion meininkiä.

Uusia ideoita kaivataan jatkuvasti ja paikalleen ei voi jäädä makaamaan, jos mielii säilyä bilekansan suosiossa. Uusia biisejä lupaillaan ulos kevään aikana. Super8 veikkaa ensi vuonna keikkatahdin pysyvän samana, jos levynteko ei lyö keikkailua loppuvuonna jäihin.

"Jos albumin biisit alkavat olla kasassa ja sille lyödään joku deadlinne, niin laitetaan lentokassit piiloon ja painutaan studioon."


Hello 2012 31.12. The Circuksessa.


Tsekkaa myös Cityn aiempi juttu Kellarin kasvatit.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi