Helsingin kaduilla kuvatusta Batman-lyhytelokuvasta puolet purkissa

Crime Alley muuttaa Helsingin kadut Gotham Cityksi.

Crime Alley on ensimmäinen suomalainen Batman-elokuva. Eri puolilla Helsinkiä on ehditty kuvaamaan noin puolet syksyllä ensi-iltansa saavasta lyhytelokuvasta. Loput kuvataan kesän aikana.

Kyseessä on kunnianosoitus pop-kulttuurissa ikonisen aseman saaneelle sankarihahmolle. Elokuvan tapahtumat vievät katsojan Gotham Cityyn kuusi vuotta Batmanin eläköitymisen jälkeen. Puolituntisen Crime Alleyn on tarkoitus muistuttaa, kuinka se, miten kukin elämänsä elää, määrittelee sen, miten heidät muistetaan.

Tuotantotiimi on kasattu 30:stä ammattilaisesta. Rooleissa nähdään suomalaisille jokseenkin tuttuja kasvoja. Mikko Vihma ottaa ensisilmäyksellä melko uskottavasti pääroolin. Mukana ovat myös Anna Easteden (Wipeout Suomi, ”Haarautuvan Rakkauden Talo”), Juha-Pekka Mikkola (Salatut elämät) ja Alisa Ranta-aho (Miss Helsinki) sekä aivan uusia ulkomaisia tuttavuuksia. Elokuvassa puhutaan englantia, joka ainakin teaserin perusteella saattaa koitua ongelmaksi.

Elokuvan päätirehtöörinä häärii Pekka Paalanen, Porvoosta lähtöisin oleva, helsinkiläinen elokuvantekijä. Arcadan ammattikorkeakoulusta valmistuneella ohjaajalla on aiemmin listallaan lyhytelokuvat Moonstone ja Pitkä Tie – the Long Road.

Crime Alley hakee joukkorahoitusta Indiegogo.comin kautta. Rahoituksen keruu aikaa on jäljellä 32 päivää ja vaaditusta 3 500 punnasta kasassa on 460.

Leffan tekemisestä löytyy myös pari Making of -pätkää:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi