Hemlock Grove on täynnä potentiaalisia tulevaisuuden supertähtiä

Penelope Mitchellille, Freya Tingleylle, Bill Skarsgårdille ja Landon Liboironille voi povata valoisaa tulevaisuutta.

Kauhudraama Hemlock Groven kaikki 13 jaksoa julkaistiin viime perjantaina Netflixissä. Kyseessä on videopalvelun oma alkuperäissarja, joka vie katsojan Hemlock Groven kuvitteelliseen pikkukaupunkiin. Sarja on pullollaan lupaavia nuoria näyttelijöitä. 

City pääsi nuorten lupausten kanssa samaan pöytään Torontossa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Tässä jutussa nostetaan esiin neljä nuorta näyttelijää: Penelope Mitchell, Freya Tingley, Bill Skarsgård ja Landon Liboiron.

Hemlock Grovessa he muodostavat kiinnostavat vastaparit: Penelopen roolihahmo Letha on vaalea vapaa sielu, kun Freya esittää tummaa ja äärimmäisen järjestelmällistä kirjailijanalkua Christinaa. Bill näyttelee vaaleaa ökyperheen vesaa Romania ja Landon puolestaan mustalaisperheen karvaista veijaria Peteriä.

Maininnan arvoista on myös se, että kaikki heistä tulevat muualta kuin USA:sta. Molemmat naisnäyttelijät ovat lähtöisin Australiasta, Bill Skarsgård Ruotsista ja Landon Liboiron Kanadasta.

Valistunut arvaus on, että ainakin joku heistä ponnistaa urallaan maailmanluokan supertähdeksi. Hemlock Groven tsekkaamalla jokainen voi esittää oman arvauksensa siitä, kuka tai ketkä breikkaavat isosti tulevaisuudessa.

Bill Skarsgård

Bill Skarsgård.
Bill Skarsgård.

Skarsgård on tuttu nimi suomalaisille. Ruotsalaisen näyttelijäperheen isä Stellan Skarsgård kuuluu tanskalaisohjaaja Lars Von Trierin vakiokalustoon (Dogville, Breaking the Waves ja Dancer in the Dark) ja on näytellyt myös lukuisissa Hollywood-elokuvissa (mm. Punaisen lokakuun metsäsys, Will Hunting, Pirates of Caribbean ja Enkelit ja demonit). Billin veli Alexander hurmaa True Bloodissa vampyyri-Ericinä.

23-vuotias Bill on vasta kasvamassa täyteen mittaansa näyttelijänä ja hurmurina. Onko täydellistä amerikanenglantia puhuva Bill päässyt viettämään normaalia lapsuutta, vaikka tähtiperheeseen kuuluukin?

"Sain melko normaalin kasvatuksen Tukholman Södermalmissa, vaikken käynytkään koskaan ryyppyristeilyillä Helsingissä, kuten monet kavereistani."

Skarsgård jaksaa painaa, kuten nuoren miehen kuuluukin, vaikkei ole viettänyt kuukausiin paria viikkoa pidempään samalla aikavyöhykkeellä.

Skarsgård oli parin ruotsalaiskaverinsa kanssa viettämässä aikaa Los Angelesissa, kun sai käsiinsä Hemlock Groven käsikirjoituksen. Porukan oli tarkoitus ottaa rennosti, mutta Skarsgårdin piti valitettavasti tehdä myös töitä.

"Päätin lukaista sen läpi. Ajattelin aluksi, että tämä on joku vampyyrijuttu, mutta menköön. En pystynyt lopettamaan lukemista ja hehkutin kavereilleni sitä aivan innoissani."

Minkälaiset eväät Netflixin alkuperäissarja antaa näyttelijän uralle?

"Toivottavasti kaikki menee hienosti. Tämä on loistava tapa tulla esiin, koska meille annettiin niin paljon luovaa vapautta."

Landon Liboiron

Landon Liboiron.
Landon Liboiron.

Landon Liboironin ura koki kolauksen, kun hänen tähdittämänsä Terra Nova ajettiin alas vain yhden tuotantokauden jälkeen. Samalla se oli nuorelle komistukselle onnenpotku, sillä aikaa vapautui Hemlock Groven Peter Rumancekin rooliin.

"Sellaisen (Terra Novan äkillisen lopetuksen) ei voi antaa häiritä. Sitä sattuu, ja jos ei olisi sattunut, en olisi nyt tässä."

22-vuotias kanadalaisnäyttelijä Liboiron pääsi Hemlock Grovessa työskentelemään kotikentällään, sillä sarja kuvattiin lähellä Torontoa. Roolissa oli kuitenkin opettelemista, sillä samalla piti omaksua autenttinen mustalaiskulttuuri.

"(Hemlock Groven kirjoittanut) Brian McGreevy oli tehnyt taustatyönsä huolella kirjaa varten. Hän toimitti minulle viisi tai kuusi kirjaa aiheeseen liittyen. Luin ne ja sain myös mahdollisuuden vierailla erään mustalaisperheen luona. Halusin saada kulttuurin esitettyä oikein. Se on kaunis ja rakastava kulttuuri."

Penelope Mitchell

Penelope Mitchell.
Penelope Mitchell.

Viime vuoden alussa Los Angelesiin muuttanut, 22-vuotias Penelope Mitchell on klassinen vaalea kaunotar, joka tuo mieleen paitsi kaikkien australialaisnäyttelijättärien vertailukohdan Nicole Kidmanin, myös toisen valkokankaiden australialaiskaunottaren Naomi Wattsin.

Jotain neidon viehätysvoimasta kertoo se, että netistä hänen nimensä löytyy Sexiest Australians- ja Hottest Actresses 2013 -listoilta. Näyttelijäntaidot eivät jää ulkomuodon varjoon, sillä Penelopea on kutsuttu myös Australian lupaavimmaksi näyttelijättäreksi.

Hemlock Grove on hänen ensimmäinen iso roolinsa. Ruutuaikaa Mitchell on saanut aiemmin vain kotimaassaan. Vyön alla on toistaiseksi muun muassa rooli kauhurainassa 6 Plots. Hän oli yksi kuudesta näyttelijästä, jotka kertoivat nuorten näyttelijöiden kovasta kilpailusta australialaisessa dokumenttisarjassa Next Step Hollywood.

"Tällainen sarja ja tapa, miten se on tehty antaa enemmän mahdollisuuksia leikkiä roolilla ja kokeilla erilaisia asioita", Mitchell kuvaa Hemlock Groven tekemistä.

Freya Tingley

Freya Tingley.
Freya Tingley.

Sarjan nuoret naistähdet tulevat molemmat Australiasta, ja molempia on tituleerattu Australian lupaavimmaksi näyttelijättäreksi. Tingley ei suostu sanomaan, kumpi on lupaavampi, vaikka sitä häneltä haastattelupöydässä tivataan.

"Juurihan sinä käytävässä sanoit, että se olet sinä", samassa pöydässä istuva Emmy-voittaja Lili Taylor (Mullan alla) kuittaa nuorelle kollegalleen, ja koko pöytäseurue hörähtää nauruun.

Tummalta ja pienikokoiselta Tingleyltä on turha odottaa räväkkää kommenttia itsensä paremmuudesta. Hän näyttelee Hemlock Grovessa aloittelevaa kirjailijaa Christinaa, joka suhtautuu samalla tavalla kirjailijaksi oppimiseen, mitä Freya vaikuttaa suhtautuvan näyttelemiseen, eli äärimmäisen pikkutarkasti.

"Peter on vapaa sielu, mitä Christina ei ole, mutta haluaisi kovasti olla", Freya kertoo sarjan hahmoista, mutta kommentista syntyy vaikutelma, että hän voisi yhtä hyvin puhua itsestään ja vieressä istuvasta Landon Liboironista.

Ehkä juuri tämä pedanttius saa neitosen erottumaan edukseen kovassa kilpailussa amerikkalaiskollegojensa joukosta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi