Hesen koti on liikenteessä

Alcan Highway-dokumentti kertoo suomalaisen kodittoman matkasta unelmansa perässä.

Hesellä on allaan rautainen kulkupeli.
Hesellä on allaan rautainen kulkupeli.

Hese on 44-vuotias suomalaismies. Hän elää paradoksia: hän haluaa olla jatkuvasti liikkeellä, mutta silti löytää paikan johon asettua.

Ratkaistaaksen tämän mysteerin hän päättää matkustaa Alaskaan. Anchoragesta löytyy 60-vuotias rekka, jonka Hese tuunaa paikallisten tuttujensa kanssa asuntokelpoiseksi yksiköksi. Lopputulos ei ole silmiähivelevän kaunis, mutta välttävästi toimiva.

Alcan Highway on Aleksi Salmenperän ohjaama dokumentti, joka seuraa Heseä unelmansa perässä. Siinä käydään läpi projektin rahoituksen hankkiminen, valmistautuminen ja matka määränpäähän, joka on asetettu Vancouverin saarelle.

Salmenperän dokumentin on määrä valmistua ensi keväänä. Nähtäväksi jää, tuleeko Hesen seikkailusta hänen odottama unelmien täyttymys, vai olisiko pitänyt keksiä jotain muuta. Ainakin roadmovien reissun tapahtumia lyhyesti kertova blogi ja leffan traileri antavat kuvan, että paremminkin voisi rullata.

Pääosahahmo Hese on toiminut Suomessa muun muassa Jätkäjätkien bussikuskina. Aleksi Salmenperä puolestaan on tullut tutuksi ohjaustöistään Lapsia ja aikuisia (2004), Miehen työ (2007) ja Paha Perhe (2010).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi