HS: Lasipalatsin aukiolle kaavaillaan museota

Amos Andersonin taidemuseo ei tarvitse uuteen projektiin lainkaan rahaa kaupungilta.

Kuva: Adrián Peréz / Flickr.com

Helsingin Sanomat kertovat tänään kiinnostavasta museohankkeesta. Amos Andersonin taidemuseo suunnittelee rakennuttavansa Helsingin ytimeen, Lasipalatsin aukiolle merkittävän museokokonaisuuden. Tämän mittakaavan hanke pitää luonnollisesti toteuttaa yhteistyössä kaupungin kanssa. Taidemuseo on valmis aloittamaan neuvottelut hankkeen toteuttamisesta heti.

Jos neuvotteluja ollaan vasta valmiina aloittamaan, ollaan vielä kaukana valmiista. Yksi tärkeä askel on kuitenkin jo otettu.

”Emme ole pyytämässä Helsingin kaupungilta rahaa. Rahoitus tähän hankkeeseen on omasta takaa”, Amos Andersonin taidemuseon johtaja Kai Kartio huomauttaa Hesarille.

Tämä tuntuu raikkaalta tuulahdukselta museokeskustelussa, jota on viime ajat dominoinut Guggenheim 140 miljoonan euron vaatimuksineen.

Amos Andersonin taidemuseon uuden hankkeen kustannuksiksi on laskettu 50 miljoonaa euroa. Suunnittelun, rakentamisen, korjaukset ja ylläpidon rahoittaisi ruotsinkielisen kulttuurin eri alueiden tukemisesta ja edistämisestä vastaava Konstsamfundet.

Uuden museon tilat yhdistyisivät Lasipalatsiin siten, että rakennuksen perusluonne säilyisi, mutta aukio otettaisiin hyötykäyttöön. Bio Rex tulisi osaksi taidemuseota. Suunnitelmissa on myös suora yhteys tulevan Pisararadan lippuhalliin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi