Iron Skyn tekijät matkaavat Hollywoodiin

Työstettävänä on jo seuraava menestystarina – scifi-toimintaleffa Jeremiah Harm.

"I hate aliens, they never learn nothing", tokaisee Jeremiah.

Menestyselokuva Iron Skyn tekijät siirtävät katseensa Yhdysvaltoihin. Seuraavaksi on luvassa scifi-toimintaelokuva Jeremiah Harm, jonka ohjaajaksi on nimetty Timo Vuorensola, tehostevelhona häärii Samuli Torssonen ja tuottajana Tero Kaukomaa.

Tuotanto löysi tiensä tekijöiden käsiin Hollywoodista, josta lukuisia Bruce Willisin elokuvia tuottanut, William Morris -agentuuria pitkään vetänyt tuottaja Arnold Rifkin sekä suurimpiin sarjakuvakustantamoihin kuuluvan BOOM! Studiosin omistaja Ross Richie ottivat tekijöihin yhteyttä nähtyään Iron Skyn.

Jeremiah Harm on tieteisseikkailu intergalaktisesta palkkionmetsästäjästä, joka matkaa Maahan tehtävänään löytää muukalaisista koostuva rikollisjoukkio sekä heidän panttivankinaan pitämänsä tyttö. 

"Jeremiah Harm alkaa galaksimme reunamailta ja päätyy lopulta maahan – New Yorkiin, tietenkin – jossa alkaa rytistä toden teolla", ohjaaja Vuorensola kertoo.

"Tavoittelen parhaiden 80-90 -lukujen tieteistoimintaelokuvien – kuten Terminator 2, Robocop ja Total Recall – henkeä ja tunnelmaa. Itse kasvoin näiden elokuvien parissa ja haluan tehdä Jeremiah Harmista eräänlaisen rakkauskirjeen tuolle ajalle ja tyylille – tietenkin visuaalisesti nykypäivän standardeille päivitettynä."

Jeremiah Harm perustuu BOOM! Studiosin julkaisemaan samannimiseen sarjakuvaan, jonka ovat kirjoittaneet Suomessakin tuttuja Batman, Lobo ja Judge Dredd –sarjakuvia kynäilleet veteraanit Keith Giffen sekä Alan Grant.

Yhteisöllisesti rahoitetun ja toteutetun Iron Skyn tavoin myös Jeremiah Harmissa crowdsourcing näyttelee merkittävää roolia. Ensimmäisenä yhteisöllisenä tehtävänä nettiyleisöä pyydetään osallistumaan Jeremiah Harmin avaruuden örvelöitä tursuilevan maailman luomiseen. Tiimi on peräänkuuluttanut yhteisön luomaan miljoona avaruusolentoa, joista parhaat ja innovatiivisimmat päätyvät valkokankaalle seikkailemaan.

"Kiitos Iron Skyn valmistumisesta kuuluu osin nettiyhteisöllemme, eikä elokuvaa olisi tehty ilman heidän tukeaan. Jeremiah Harmin kanssa aiomme jatkaa siitä, mihin Iron Skyssa jäätiin", kertoo elokuvan tuottaja Tero Kaukomaa.

"Tämä on tuhansille elokuvafaneille, sarjakuvataiteilijoille ja tieteestä kiinnostuneille ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua uuden scifi-maailman luomiseen ja odotamme innolla heidän ajatuksiaan."

Yhteisöllisestä elokuvanteosta ollaan innoissaan myös rapakon takana. 

"Iron Sky -tiimi ja kokeneet elokuvatuottajat muodostavat mielenkiintoisen yhdistelmän. Olemme todella innoissamme yhteisön käytöstä, jota suomalaiset kumppanimme tuovat mukanaan", sanoo BOOM! Studiosin perustaja ja toimitusjohtaja Ross Richie.

Iron Sky -tiimi on innoissaan mahdollisuudesta päästä näyttämään kyntensä kansainvälisillä kentillä, ja myös tässä tavoitteena on ottaa yhteisö mukaan seikkailuun. Luvassa on tasaista blogausta, facebookausta, twitteröintiä ja videoblogausta tulevan seikkailun varrelta.

Jeremiah Harmista julkaistiin ensimmäinen esittelyvideo, joka kuvattiin Suomessa syksyllä. Elokuvan rahoitus on parhaillaan käynnissä ja elokuvan esituotannon kaavaillaan alkavan ensi vuoden puolella. Näyttelijävalintoja ei ole vielä julkistettu, ja budjetin tavoitellaan päätyvän noin 20 miljoonan dollarin hintahaarukkaan. Visuaalisista tehosteista vastaa tamperelainen tehostetalo Troll VFX.

1 kommentti

MAgrippa

16.11.2012 14:59

No, onpas Tampereen filmaustyyli muuttunut sitten Kummelin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi