Ismo Leikola yleisön ylivoimainen suosikki World’s Funniest Person -kisassa

Suomalaiskoomikko on ponnistanut pitkälle siitä, kun hän luki suoraan suomesta englanniksi käännettyjä vitsejään pikkubaarissa Jyväskylässä.

Ismo Leikola.
Ismo Leikola.

Olin paikalla, kun stand up -koomikko Ismo Leikola harjoitteli ensimmäisiä kertoja englanninkielistä stand upia yleisön edessä Jyväskylän Vakiopaineen armollisen yleisön edessä. Niillä vitseillä ei oltaisi päästy pitkälle maailman hauskimpien koomikkojen kisassa. Ei sillä, etteikö ollut varsin huvittavaa kuunnella jo silloin Suomessa nimeä saaneen koomikon hapuilua suoraan suomesta englanniksi kääntämillään vitseillä, joista oli punch linet tippuneet iloisesti kyydistä käännöksen mukana.

Tuosta on jo lähemmäs kymmenen vuotta aikaa ja Leikola on edennyt urallaan, vaikka vanhat epävarmuudesta viestivät maneerit ovat edelleen paikallaan. Pari päivää sitten Leikola esiintyi World’s Funniest Person -kisan semifinaalissa maailmankuulun Laugh Factory -komediaklubin lavalla Hollywoodissa. Leikola sukelsi setillään sekä yleisön että tuomareiden suosioon. Leikolan suorituksen voi nähdä Laugh Factoryn sivuilla (Ismo pääsee ääneen noin 28 minuutin kohdalla).

“Mukava olla täällä Kaliforniassa. Pääasiassa sen takia, että täällä on lämmin. Suomessa on kylmä. Kun tulin tänne, huomasin, että penikseni on itse asiassa valtava”, Leikola aloitti settinsä yleisön ulvoessa.

Seuraavaksi hän eteni kertomaan lapsuudestaan.

"Kun olin pieni, äitini sanoi aina, että pitää syödä lautanen tyhjäksi, koska Afrikassa on ihmisiä, jotka näkevät nälkää. Sitten söin. Kun oli vanhempi, ajattelin, miten olen auttanut Afrikan tilannetta? Nyt olen hieman ylipainoinen. Toivottavasti he ovat onnellisia. Olen tehnyt parhaani. Odottelen edelleen kiitoskorttia. Jos joskus menen Afrikkaan, näytän niille vatsaani ja sanon, että tein tämän teidän takia", Leikola jatkoi yleisön naurattamista.

Tuomareiden ja nettiäänestyksen perusteella kymmenestä semifinalistista viisi etenee finaaliin Las Vegasiin. Leikolan paikka finaalissa pitäisi olla selviö, sillä nettiäänestyksen sulkeuduttua hänellä oli kasassa lähes 50 000 ääntä, kun toiseksi tulleella Ranskan Mustapha El Atrassilla vasta hieman yli 5 000. Ilmeisesti miehemme maailmalla on saanut vahvaa vetoapua äänestykseen koti-Suomesta.

Tuomaristo, johon kuuluivat meritoituneet koomikot Richard Lewis, Paul Rodriquez, John Henson, Maz Jobrani ja Shawn Wayans, oli myös haltioissaan Leikolasta. Jobrani arvioi, että Leikola pärjäisi vallan mainiosti maailman tunnetuimpiin kuuluvan Laugh Factoryn suosituilla viikonloppulavoilla. Lewis puolestaan ylisti, että toivottavasti Leikola muuttaa Suomesta, koska “sensaatiomaisen hyvälle kirjoittajalle” varmasti löytyy kysyntää.

Koko kisan voittajalle on luvassa 10 000 dollarin palkinto. Finaali käydään liveyleisön edessä Las Vegasissa 24. lokakuuta ja streamataan suorana lähetyksenä Youtubeen. Voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

9 kommenttia

Meigä

22.10.2014 17:39

Näyttäs jenkkisivuilla olevan Ranskan lippu poikittain...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jassolaamanen

22.10.2014 23:16

10 tonnia.. ei sa*tana miten voi olla pienenmoinen KOKO kisan voittopotti.. jossain perähikiän tikanheitto kisoissakin jaellaan antoisempia meriittejä. Miettii et ensin lennät monen tonnin lennot westcoastii ja sitten turpa vaahdossa viihdytät ja annat parastasi.. ja tuurilla voitat 10 tonnia ja viellä jenkki rahaa joka on alavireistä tavaraa. Mahtaa mieltä lämmittää.. liekkö kattaa kulujakaan JOS sattuisi voitto rapsahtamaan. Siinä voi koomikonkin hymy hyytyä.. ainahan voi mennä kasinolle testaileen käviskö tuplat vai kuitit.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Osmond H

23.10.2014 15:09

Voi tietysti olla, että tällaisen kisan voitto poikisi rahakkaita keikkoja, mutta tuskinpa sentään mitään niin merkittävää. Miinukselle taitaa mennä, vaikka voittaisi. Kannattaisi jäädä kotio.

sperg

23.10.2014 15:30

kaikki me miljonäärejä oltais jos huulenheitosta maksettais...

Joker3

23.10.2014 18:36

Joo ei kannata osallistuu mihinkään kilpailuun. Kannattaa pysytellä vaan visusti kotona piilossa.

Henri50

24.10.2014 16:06

Totta turiset! Miten voittopotti voi olla noin pieni!

perskeles

23.10.2014 22:28

Ei noihin kannattaisi osallistua. Todennäköisyydet voittaa on huonot.
Paras olis kun ismo pysyis vaan kotonaan. Kommentois sieltä vaikka ja heittäis keikkaa vakiopaineessa.
Antaa jenkkien pitää tunkkinsa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miksi?

25.10.2014 08:41

Onko tuo rallienglantilausuminen harkittu kikka, vai vain laiskuutta olla opettelematta lausumista?

Itse olen asunut 10-vuotta rapakon takana ja tuona aikana korva tottui vahvasti paikalliseen ääntämiseen. Tämän jälkeen tämänkaltainen tankeroiminen kuullostaa todella raskaalta kuunneltavalta. Osan sanoista tunnistaa melkein vain kontekstin perusteella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Siksi

27.10.2014 00:30

Sarkasmi ei ole vahvinta alaasi, vaikka englanti taitaa olla. Tai sitten et tiedä huumorista paljoa. Paremmin itse ymmärsin Leikolan tankeroimista kuin muiden finalistien mongerrusta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi